Alım baskısı zirve yaptı! Bitcoin fiyatı rekora mı koşuyor?
Alım baskısı zirve yaptı! Bitcoin fiyatı rekora mı koşuyor?

Bitcoin için fırtına öncesi sessizlik döneminde miyiz? Üç ay içinde…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı, birkaç aydır dar bir aralıkta konsolide ediyor. Bitazu Capital’in kurucu ortağı Mohit Sorout, kripto para biriminin bu süreçten başarılı şekilde çıktığını ve rekor seviyenin yakın olacağını iddia etti.

Bitcoin konsolidasyon dönemlerinden hep fırtına eşliğinde çıktı

Temmuz 2020’den bu yana Bitcoin, %15’lik bir aralık olan 10.200 ila 11.800 dolar arasında değişiyor. Kısa dalgalanma dönemleri dışında kripto para uzun bir süre düşük volatilite gördü. Bitcoin dar bir fiyat aralığında uzun süre sabit kaldığında, tipik olarak büyük bir fiyat hareketi meydana geliyor.

Yakın vadede bir kırılmanın olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak bu olursa Sorout, BTC’nin 20.000 dolara ulaşmasının üç ay süreceğini söylüyor.

Bitcoin/dolar grafiği
Bitcoin/dolar grafiği

1 Mayıs’tan 20 Temmuz’a kadar Bitcoin 8.800 ila 9.800 dolar arasında değişiyordu ve sonrasında 9.100 dolar civarında sabitlendi. İki aylık konsolidasyonun ardından, BTC’nin 12.123 dolara %32’lik bir ralli kaydetmesi 12 gün sürdü.

Sorout: “Bitcoin üç ay içerisinde 20 bin doları kırabilir.”

Bitcoin’in uzun süreli konsolidasyon dönemlerinden sonra büyük volatilite artışları görme eğilimini göz önünde bulunduran Sorout, şunları söyledi:

Fırtına öncesi sessizlik dönemindeyiz. BTC bugün patlayacak olsaydı, büyük olasılıkla 3 ay içinde 20.000 dolarlık önceki ATH’sine ulaşırdı.

Üç aylık sürenin ardındaki mantık sorulduğunda Sorout, bunun dalgalanma gözlemine dayandığını söyledi. Sorout’a göre, 20.000 dolara doğru bir fiyat artışı üç aydan daha erken gerçekleşebilir:

Rallilerin bastırılmış dalgalanma dönemlerinden sonra ne kadar şiddetli olduğuna dayanan bir gözlem. Daha erken bile olabilir.

Açık pozisyonlar düşük bir seyir izliyor

Dikkat edilmesi gereken diğer önemli bir değişken ise önceki boğa piyasalarına kıyasla vadeli işlemler açık pozisyonlardaki düşüş.

Özellikle ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun BitMEX’i suçlamasından sonra, genel vadeli işlemler açık pozisyonları düştü. Bu durum geçmiş boğa döngülerinin aksine Bitcoin için daha istikrarlı ve kademeli bir yükselişe yol açabilir.

 

Açık pozisyonlar
Açık pozisyonlar

Kurumsal ilgi büyük bir tırmanış yaşıyor

Kurumsal talebin son günlerdeki yükselişi de 2021’e doğru beklenen Bitcoin boğa döngüsüne dair güçlü bir tetikleyici olabilir.

Grayscale CEO’su Barry Silbert, 17 Ekim’de şirketin yönetim altında 6,4 milyar dolarlık bir rekora ulaştığını söyledi. Silbert, firmanın “bu hafta büyük girişler” gördüğünü vurguladı.

Square ve MicroStrategy gibi Bitcoin satın alan kurumlar, BTC’yi potansiyel bir hazine varlığı olarak algıladıklarını söyledi. Bu durum yine birçok kurumsal yatırımcının yakın gelecekte satma niyeti olmadan BTC biriktirdiği anlamına gelebilir.

PlanB S2F modeli
PlanB S2F modeli

Kurumsal girişlerle ilgili olumlu haberlere rağmen Bitcoin’in fiyatı Ekim ayı boyunca nispeten durgun seyretti. Ancak stoktan akışa (S2F) modelini BTC’ye uygulamasıyla tanınan analist PlanB, asimetrik getirilerin zamanla meydana gelmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Bitcoin fiyatı tüm bu kurumsal satın alma işlemleriyle neden artmıyor? Kim satıyor? BTC fiyatı tam olarak olması gereken yerde, 10.000 doların üzerinde sabit duruyor ve o anı bekliyor. Asimetrik getiri… Sabredin!

Bu arada BTC’nin yıl sonuna doğru ATH görebileceğine dair bir diğer iddia ise Nigel Green’e ait. Bu iddialarla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin