Bitcoin değer kaybı son 3 ayın en düşük seviyesine ulaştı
Bitcoin değer kaybı son 3 ayın en düşük seviyesine ulaştı

Bitcoin için dip noktası bu aralık olabilir: Alım bölgesi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para birimi, haftanın son iş gününde dip seviyesi aramaya devam ediyor. 3 gün önce başlattığı düşüşe tepki bir türlü veremedi. Günlük kapanışı 43.000 dolar altında yaparak risk bölgesinde kalma devam etti. Akümüle süreci ise 42.000 ile 37.500 dolar arasına geriledi. Bu aralıkta kalması riski daha da artırabilir. Bitcoin için dip noktası olarak şu an 40.500 seviyeleri görülmüş oldu. 

Bitcoin’in devam eden düşüşü satın alma fırsatı mı veriyor? Yoksa kriptoda bir kış sezonuna mı başlıyoruz? Bu soruya yanıt vermek oldukça zor. Öyle ki, balinalar geri çekilmeyi alım fırsatı olarak görüyor. Ancak ayılar Bitcoin’i kış uykusuna yatırmak için oldukça istekli. Bunun neticesinde Fed’in şahin görünümü, Kazakistan olayları kötü gidişatın fitilini ateşliyor.

Bitcoin fiyat korku endeksi 18’deyken, piyasa hissiyatı şüphesiz aşırı korkulu olur. Çoğu kripto analisti ayı piyasasının başladığını doğruluyor. Ancak bu seviyelerin yine de alım fırsatı olacağını düşünen analist ve uzman var.

Bitcoin için dip noktası tahmin edilemiyor

Bitcoin için dip noktası tahmin edilemiyor

Analist ve uzmanlar her ne kadar grafik paylaşsa da Bitcoin için dip noktası belirlemek oldukça zor. Bitcoin balinaları 42.000 doların altında alım yaparak aslında bölgeyi işaret ediyor. Geniş bir bant aralığında olmasından dolayı 42K-37K arasında bölgeler insanlar için yatırım fırsatı verebilir. 

Twitter’da yaklaşık 200 bin takipçisi olan Bluntz, analizini paylaştı. Bluntz, Bitcoin fiyatının muhtemelen 42 bin ila 37,5 bin dolar arasında herhangi bir yere düşeceğini tahmin etti. Yaşanılan süreci 2019 yılına benzeten analist, 9.000 dolardan Bitcoin’in 19.000 dolara çıkını gösterdi.

FTX borsasında alış emirleri fazla

FTX borsasında alış emirleri fazla

Kripto dünyasının önemli borsalarından biri olan FTX’te alım emirleriyle dikkat çekiyor. Emir tahtasında 39.000-41.000$ arasında alım yönünde yatırımcılar bekliyor. Tam bu alanda 6.000 BTC alım için tetikte. 40.500 dolara kadar sarktığı esnada bu alımların birçoğu gerçekleşmiş oldu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin