featured

Bitcoin için bu veri çok konuşulur: ‘Parabolik’ ayı trendi sona erdi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında kartlar çekildi. Son günlerde yaşanan yükselişler sonrası grafikler yeniden güncelleniyor. Ancak bu güncellemelerin çoğunluğu kısa vadeli gibi duruyor. Uzun vadeli bakışlar ise daha farklı argümanlar söyleyebilir.

Bir kripto rönesansı, Bitcoin fiyatının büyük direnç ve uzun vadeli eğilim çizgilerinde çok ihtiyaç duyulan bir güç gösterisi olarak meydan okuduğunu söylüyor.

Bitcoin (BTC), güçlü bir kazanç gecesi boğaları sürücü koltuğuna oturttuktan sonra 20 Temmuz’da 24.000 doları hedefine aldı. Ayıları galip eden yükseliş sonrası BTC 23.000 doların üzerinde henüz tutunmayı başardı.

Paraboller ihlal edildi

Beklentilere karşı, kripto, risk varlıkları azalan ABD dolarının gücünden yararlandığı için toparlanma gerçekleştirdi. DXY karşısında güçlü kalan Bitcoin ve arkadaşları bu fırsatı değerlendiriyor.

ABD doları endeksi (DXY) ve Bitcoin arasındaki ters korelasyon, önceki haftanın sonunda doların yirmi yılın en yüksek seviyelerinden çıkmasıyla merkezde kaldı.

Popüler trader Crypto Tony, kırılma şekillenirken Twitter takipçilerine “Dolar bugün ayılardan iyi bir darbe alıyor” dedi ve şunları ekledi:

“DXY için işler sakinleşirken Bitcoin için bu iyiye işaret.”

Ana trend çizgileri ani bir test görüyor

Bir başka gelen veri ise hareketli ortalama. Bitcoin’in baş kaldırmasından sonra 200 günlük ortalama biraz kaydı. Zincir içi analitik firması Glassnode’dan gelen veriler, 22.800 dolarda 200 haftalık hareketli ortalama (WMA) olduğunu gösteriyor.

Her ikisi de Bitcoin ayı piyasalarında klasik dönemi. BTC/USD genellikle seviyeleri temel destek olarak korurken aşağı doğru hareket eder. Bu nedenle dikkatler, 200 WMA’dan bir kopuşu teyit edecek olan haftalık kapanışa odaklanacaktır.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin