Bitcoin için bir sonraki temel destek hakkında bilmeniz gereken her şey
Bitcoin için bir sonraki temel destek hakkında bilmeniz gereken her şey

Bitcoin için bir sonraki temel destek hakkında bilmeniz gereken her şey

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin şu anda 50.406 dolardan işlem görüyor ve 58.330 dolardaki rekordan düşmesine rağmen, bir yıl öncesine göre %40 daha değerli. Bitcoin’in fiyatındaki bu artış, 20.000 dolar seviyesinin altında başlayan kurumsal satın almanın birkaç kat artışla sonuçlandığı anlamına geliyor. MicroStrategy’nin Bitcoin’e yaptığı ilk yatırım, 2020 yılının Ağustos ayında, bilançosundaki nakit paradan geldi ve şimdi Bitcoin, MicroStrategy’nin rezerv varlığı haline geldi.

90.531 Bitcoin ile MicroStrategy, dolaşımdaki Bitcoin’in yüksek bir payına sahip. MicroStrategy’nin Bitcoin’leri son 2 yılda aktif olan arzdan soğuk depoya taşındı ve arzdan çekilerek likidite azaldı, kıtlık yaratıldı. Grayscale gibi diğer kurumlar, mevcut piyasa döngüsünde farklı fiyat noktalarında fiyat artışlarını körükleyerek kıtlıklar yaratmaya çalıştılar.

Bir kurumun Bitcoin alımının ortalama maliyeti arttığı için 52.000 dolar seviyesinin fiyatta daha fazla düşüşe karşı korunacağı bekleniyor. Aynı durum, kurumlar 30.000 dolar seviyesinde alım yapmak için sıraya girdiğinde de geçerliydi. Fiyat düzeltmelerden geçti, ancak 30.000 dolardaki destek, Bitcoin fiyatı için önemli bir psikolojik engel olarak korundu. Bu seviyenin üzerindeki fiyat düşüşü, artan girişten gelen spot borsalarda satış baskısı ile tetiklendi. Varlık şu anda 50.000 dolar üzerinde kalmaya çalışıyor olsa da, fiyatın 40.000 dolar seviyesine düştükten sonra olduğu gibi toparlandığına dikkat etmek önemli.

GrayScale Bitcoin Premium’un 0’ın altına gerilemesi ve negatif aralığın -%0,67’ye düşmesi endişe verici olabilir, ancak Bitcoin’in fiyatındaki sabit bir artışla 58.000 dolar seviyesine geri döndüğünde, prim tekrar pozitif seviyeye çıkabilir. Şu anda CoinMarketCap’ten gelen verilere göre yaklaşık 50.000 dolardan işlem gören Bitcoin’in toparlanması söz konusu. Türev borsalarındaki likidasyonlar, long işlemlere göre %200 daha fazla short’un tasfiye edildiğini gösteriyor.

Türev borsalarında artan short tasfiyesi, fiyat 50.000 doların altındaki düşüşten kurtulabileceğinden perakende trader’lar için yükseliş işaretidir. Yüksek volatilite ve nispeten yüksek ağ ivmesi ile spot borsalar 7 günlük ortalamadan daha fazla ticaret aktivitesine sahip. Bu, Bitcoin’in fiyatına bu piyasa döngüsünde ilerlerken yardımcı olabilir ve gelecekte 50-52 bin dolar civarındaki fiyat seviyelerini sürdürülebilir hale getirebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin