ABD'de yeni teşvik paketi geliyor: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek? Bloomberg analistinden BTC tahminleri
ABD'de yeni teşvik paketi geliyor: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek? Bloomberg analistinden BTC tahminleri

Bitcoin için 2019 boğa koşusunu tetikleyen sinyal görüldü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen hafta 7.470 dolara fırlayan Bitcoin kısa bir süre önce bu seviyenin bir kez daha altına düşmüştü. Son 24 saatte ani hamlelerde bulunan kripto para birkaç kez 7 bin doların üstüne çıktı ancak bu haberin yazıldığı esnada 6.958 dolardan işlem görüyor. BTC’nin yine de 12 Mart’taki çöküşte gördüğü 3.700 doların %80 üzerinde işlem gördüğünü hatırlatalım.

Son zamanlarda yaşanan zayıflığın yakında güçlü bir düşüş yaşanacağının bir işareti olduğuna dair artan bir kamuoyu var. Ancak bir kripto analiz firmasına göre 2019 boğa koşusunun başlangıcında görülen önemli bir sinyal ortaya çıktı.

Son görüldüğünde Bitcoin 14 bin dolara yürüyordu

Önde gelen bir kripto metrik sağlayıcısı olan Glassnode tarafından paylaşılan verilere göre, 15 Nisan’da “Bitcoin ağındaki günlük yeni varlık” sayısında güçlü bir artış oldu.

Metriğin, BTC ağına giren yeni kullanıcı sayısını hesaplayan yedi günlük hareketli ortalaması, mart ayının ortalarında görülen 6.000’den birkaç hafta içinde yaklaşık %200 artışla 17.000’e yükseldi.

Haziran 2019’dan bu yana metrik bu kadar yüksek olmamıştı. Haziran ayı sonunda 3.000 ve 4.000 dolar seviyesinden 14.000 dolarlık zirveye giden bir ralli başlamıştı. Metrik, 17.000 seviyesine ulaştıktan hemen sonra düştü ancak haziran ayında piyasa zirvesine kadar nispeten yüksek kaldı. Sonra Bitcoin rekor seviyelerden düşünce, bu metrik de geriledi.

Temel olarak, boğa koşularıyla Bitcoin’e olan ilginin artması mantıklı. Kripto paralarla ilgilenen daha fazla insan daha fazla satın alma baskısı anlamına geliyor. Artan talep, belirli bir fiyattan pazarın memnun kalması için yeterli arzın mümkün olmadığı bir dinamiğe neden olduğu için daha yüksek fiyatlar ile ilişkili.

Tarihsel emsal desteklenirse yeni bir ralli görebiliriz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin