Bitcoin'i hacklemenin yolu bulundu!
Bitcoin'i hacklemenin yolu bulundu!

İşte şimdi bittik: Bitcoin’i hacklemenin yolu bulundu! Ünlü fizikçiden kabus gibi açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – The Independent’ın haberine göre, Sussex Üniversitesi’nde kuantum fizikçisi olarak çalışan Mark Webber, Bitcoin’in şifrelemesini kırmanın fütüristik süper bilgisayarlar ile mümkün olacağını iddia etti.

Bitcoin güvenli: Ama şimdilik

Şimdilik Bitcoin’in tamamen güvenli olduğunu söyleyelim. Mevcut cihazlar, Bitcoin’i hacklemek için gereken boyuta ulaşmaktan çok uzak.

Fakat kuantum bilgisayarlar, bitler yerine kübitler kullanıyor. Bu da sıradan bilgisayarlara kıyasla sonsuz derecede daha fazla veri işlemelerine olanak tanır.

Bitcoin ağı nasıl hacklenebilir?

Kasım ayında ABD teknoloji devi IBM, 127-bitlik bir kuantum hesaplama çipini tanıttı ve ilk kez 100-qubit bariyerini aştı.

Webber ve meslektaşı, bir kuantum bilgisayarın bir günde Bitcoin’in şifrelemesini kırmak için en az 13 milyon kübit olması gerektiğini tahmin ediyor.

Özellikle araştırmacılar, gelecekte kuantum bilgisayarlar için 300 milyon kübitin “ulaşılabilir” olacağına ve bunun da en büyük kripto para birimi için bir tehdit oluşturacağına inanıyor.

30 ila 300 milyon fiziksel kübitlik tahmini gereksinimimiz, Bitcoin’in şimdilik bir kuantum saldırısına karşı güvenli olarak kabul edilmesi gerektiğini gösteriyor, ancak bu boyuttaki cihazlar genellikle ulaşılabilir olarak kabul ediliyor ve gelecekteki gelişmeler gereksinimleri daha da aşağı çekebilir.

Kötü günler gelebilir

Webber, Bitcoin’in gelecekte kuantuma dirençli hale gelmek ve süper bilgisayar sorununu çözmek için potansiyel olarak bir hard fork gerçekleştirebileceğine inanıyor, ancak aynı zamanda ağ ölçeklendirme sorunları konusunda da uyarıyor.

Doktora araştırmacısı, mevcut şifreleme tekniklerinin yeterince güvenli olmadığına ikna oldu:

İnsanlar zaten endişeli çünkü şu anda şifrelenmiş mesajları kaydedebilir ve gelecekte şifrelerini çözebilirsiniz.

Bitcoin, Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından geliştirilen SHA256 karma algoritmasını kullanıyor.

Bu sene 13 yaşına giren Bitcoin, yıllar boyunca inanılmaz derecede esnekti. Rahmetli güvenlik uzmanı Dan Kaminsky, 2013 yılında BTC’yi hackleyemeyeceğini itiraf etmişti.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin