S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu artıyor: Bu iyi bir durum mu?
S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu artıyor: Bu iyi bir durum mu?

Bitcoin hisse senetleriyle korelasyonunu kırdı: BTC hangi yöne gidecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Koronavirüs krizinin patlak vermesinden beri ABD borsasıyla sıkı bir ilişki içerisinde hareket eden Bitcoin, bu korelasyonu nihayet kırdı.

Perşembe günü sürpriz bir rallinin ardından 8 bin dolara dek yükselen Bitcoin/dolar kuru, kısa vadeli boğa koşusunda önemli direnç seviyelerinin üstüne çıktı. 

Buna karşılık, Dow Jones Industrial Average perşembe günü sadece yüzde 0,2 daha yüksek bir kapanış gösterdi. Diğer önde gelen ABD endeksleri S&P 500 ve Nasdaq Composite de sırasıyla yüzde 0,1 ve 0,75 oranında düştü.

Koronavirüs ilacı testleri başarısız oldu, hisse senetleri düştü

ABD hisse senetlerindeki düşüş, Gilead Sciences’ın COVID-19’a karşı potansiyel bir aşı olarak test ettiği Remdesivir’in klinik deneyler sırasında başarısız olduğunun bildirilmesinden sonra geldi. Haberi duyuran Financial Times, Dünya Sağlık Örgütü’nün ilacın başarısızlığını ortaya koyan raporunu sızdırdı.

Birçok yatırımcı ortaya çıkabilecek bir koronavirüs aşısının küresel ekonomiyi hızla düzelteceğini umuyordu. Ancak şu ana kadar yalnızca teşvik paketleri ABD hisse senetlerinin toparlanmasına yardımcı oldu. Bu paketler ne yazık ki bir kriz yaşandığında ABD’nin ortaya koymaktan çekinmediği yapay bir güç.

Perşembe günü hisse senetleri düşerken BTC sert yükseldi

Hisse senetleri gibi, Bitcoin de Fed’in ABD ekonomisine trilyonlarca dolar süreceğini açıklamasının ardından etkileyici bir şekilde toparlandı. Kripto para birimi, yıllarca potansiyel piyasa kargaşasına karşı güvenli bir liman varlığı olarak görülmesine rağmen bu süreçte riskli bir varlık gibi davrandı.

Bitcoin’in perşembe günkü fiyatı hisse senetleri karşısında yükseldi ve kripto para güvenli varlık özelliğini korumayı başardı. Dünyaca ünlü Joel Kruger, diğer geleneksel varlıklar düştüğünde Bitcoin’in güvenli liman cenneti altın ile birlikte nasıl hareket ettiğini gösteren ilginç bir animasyon yayımladı.

“Altın ve Bitcoin bir boğa aşamasında.”

Bitcoin’in kazanımları ve ABD hisse senetleriyle korelasyonun kırılması, Bloomberg araştırmacısı Mike McGlone’un bir raporunda da yer buldu. Raporda hem Bitcoin hem de altının merkez bankalarının devam eden teşvik programlarından yararlanacak sağlam bir boğa aşamasında olduğu kaydedildi.

Bu durum kripto paranın bu hafta riskli piyasalarla olan ilişkisini neden kırdığını da açıklıyor. Ayrıca Mayıs 2020’de üçüncü kez halving yaşanacak. Birçok analist, arz oranındaki düşüşün Bitcoin fiyatını daha da yükselteceğini söylüyor. Hatta bazıları 2021 yılına kadar BTC için 100.000 doların görülebileceğini düşünüyor.

bitcoinist

Bu kez BTC’lerini tutanlar hareketlendi: Bitcoin fiyatını etkileyebilirler!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin