Bitcoin için zirve görülmüş olabilir mi? Trader iki kritik seviyeye dikkat çekti
Bitcoin için zirve görülmüş olabilir mi? Trader iki kritik seviyeye dikkat çekti

Bitcoin hisse senetleri baskı altındayken “kritik teknik seviyeyi” kaybetme riski taşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD hisse senetleri altı haftalık bir yükselişin ardından düşmeye başladığından Bitcoin geri çekilme riskiyle karşı karşıya.

Pandemiyi çevreleyen endişelerin artmasıyla ABD hisse senetleri düzelme yaşamaya başladı. Bu arada, Bitcoin (BTC) fiyatı, 19.500  dolar seviyesindeki direnci kırmak için mücadele ettikten sonra 8 Aralık’ta 18.800 $’ın altına geriledi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki COVID-19 vakaları, katı kısıtlamalara rağmen sürekli artıyor. Örneğin, şimdiye kadar gönüllü önlemlere bel bağlayan İsveç, yeni bir dizi kısıtlama uyguladı.

30 Ekim’den bu yana Dow Jones Endüstriyel Ortalaması altı hafta içinde %13.46 arttı. S&P 500 gibi diğer büyük ABD borsa endeksleri de benzer şekilde yaklaşık %13 arttı.

Altı haftalık güçlü bir yükselişin ardından, borsa düzeltmesi olacağı yönünde çağrılar ortaya çıkıyor. Bazı teknik göstergeler, kısa vadede Bitcoin gibi alternatif varlıkları olumsuz etkileyebilecek aşırı ısınan bir hisse senedi piyasasına işaret ediyor.

Makro belirsizlik BTC grafikleriyle çakışıyor

Piyasa analistleri, Bitcoin’in şu anda kısa vadeli fiyat yönünü belirleyebilecek kritik bir seviyeyle mücadele ettiğini söylüyor.

Genel olarak, analistler öngörülebilir gelecekte önemli direnç alanı olarak 19.500 ila 19.600 dolar aralığına işaret ediyor. Bunun ötesinde, BTC tüm zamanların en yüksek seviyesini kırma ve ralliyi sürdürme potansiyeline sahip.

Bitcoin ikna edici bir şekilde bu seviyenin altına düşerse, traderlar destek aralığı olarak 14.000 ila 18.000 dolar arasında bir seviyeyi beklemekteler.

Geçtiğimiz haftalarda ABD hisse senetleri yükseldi ve riskli varlıklar için duyarlılığı güçlendirdi. Ancak, S&P 500’ün mesai sonrası işlem seansındaki son geri çekilmesi, yatırımcıların temkinli davrandığını gösteriyor. Welt’te bir piyasa analisti olan Holger Zschaepitz konuyla ilgili olarak şunları ifade ediyor:

“Pandemik endişeler teşvik umutlarından ağır bastığı için küresel hisse senetleri baskı altında. S&P 500 Vadeli İşlemleri, enfeksiyonlar arttıkça kısıtlama korkusu arasında düşüş yaşıyor.”

Korkunun ve belirsizliğin başlıca kaynağı, yakın vadede ek bir parasal teşvik paketinin gelip gelmeyeceğinden kaynaklanıyor. Aşılar konusundaki iyimserliğe rağmen, hem ABD hem de Avrupa’da ikinci dalga, kilitlenme ve ekonomik kısıtlamalar piyasa duyarlılığı üzerinde baskı oluşturuyor.

Bitcoin’in S&P 500 ve altın ile olan ilişkisi Ekim ayından bu yana düşüyor. Bununla birlikte, hisse senedi piyasalarında bir düşüş muhtemelen Mart ayında görüldüğü gibi BTC ve altın fiyatlarında da en azından bir gerileme olabileceği anlamına geliyor.

Dikkate alınması gereken bir başka değişken de, Kripto Korku ve Aç Gözlülük Eneksine dayanan “aşırı açgözlülük”teki  rekor seviyelerde Bitcoin piyasasındaki cansız hacim. BTC’nin günlük işlem hacmi, önceki haftalara kıyasla düşüş eğiliminde. Bu da piyasada yüksek bir ihtiyat seviyesi olduğunu göstermektedir.

JPMorgan’ın iyimser bakış açısı bir değişken olarak karşımızda

Riskli varlıklar hakkındaki kısa vadeli duyarlılık azalıyor olsa da, JPMorgan piyasanın hala bir boğa eğiliminin ortasında olduğunu söylüyor.

Business Insider’a göre, JPMorgan stratejistleri “long pozisyonundaki hisse senetleri” ticaretinde aşırı birikim olduğunu ve Ocak düzeltmesi olasılığının mevcut olduğunu açıkladı. Ancak stratejistler, borsadaki herhangi bir düzeltmenin satın almak için bir fırsat olacağını vurguladılar ve şöyle dediler:

“Yakın vadede yapılacak herhangi bir hisse senedi düzeltmesi, bizim düşüncemize göre mevcut boğa piyasasının sadece ortasında olduğumuz için bir satın alma fırsatını temsil edecektir.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin