Bitcoin-Wences Casares
Bitcoin’in öncülerinden Wences Casares'den Bitcoin hakkında çarpıcı açıklamalar

Bitcoin Hashpower, mayıs ayına göre iki kat arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tom Lee liderliğindeki Wall Street merkezli bir yatırım şirketi olan Fundstrat, Mayıs ayından beri Bitcoin Hashpower’ın ikiye katlandığını bildirdi.

Ayı piyasasına rağmen, Mayıs ayından bu yana Hashpower iki katına çıktı. 57 EH / s – mevcut ekipmanlarda yapılan güncellemelerle bile, 1 Mayıs’taki yeni güç tüketimi yaklaşık 5.2GW civarında seyretti.

Madencilik faaliyetinde artan üstel

Şubat ayından beri, kripto para piyasasının değerlemesi yüzde 80’den fazla düştü. Ancak, kripto para birimi sektöründeki madencilik faaliyeti üstel bir oranda artmaya devam etti.

Belirli bir hedefin altında bir karma bulmanın ne kadar zor olduğunu ölçen Bitcoin madenciliği, baskın kripto paranın karmaşasına dayalı olarak değişiklik gösteriyor. Daha az insan Bitcoin madenciliği yaparsa, Bitcoin madenciliğinin zorluğu azalır görüşü tüm çevrelerde hakim.

Zorluk arttığında, madenciler için gelirde düşüşe neden olan blokları bulmak daha da zor oluyor. Bitcoin’in blok ödülü, her dört yılda bir değişiyor ve bu nedenle, BTC madenciliğinden elde edilen gelir tutarsızlığı, genellikle Bitcoin madenciliğinin zorluğundaki oynaklıktan kaynaklanıyor.

Ödül dört yıl boyunca aynı kalsa da zorluk artarsa, madencilerin ve madencilik merkezlerinin maliyetlerini karşılamak için daha az BTC üretilecek. Yani, eğer BTC’nin fiyatı azalırsa, Bitcoin hashrate gelirleri daha da azalacak.

Bu nedenle, madencilik gelirinde düşüşe neden olan BTC fiyatı düşerse, Bitcoin madencilik gelirlerinin düşmesini beklemek de normal olarak karşılanacak.

Bitcoin Hashpower iki kat arttı

Bununla birlikte, son beş ayda, Bitcoin Hashrate’in, sekiz aylık bir süre içinde yüzde 70’lik bir düşüşe rağmen, iki kattan fazla arttığı görülüyor.

Bu ayın başlarında, BitMEX Research, kripto para birimi sektöründeki en büyük maden şirketi olan Bitmain’in, piyasadaki hakimiyetini pekiştirmek için düşük kâr marjını sürdürdüğünü belirtmişti.

Araştırma şu sonucu ortaya koydu:

Bu düşük fiyatlar Bitmain tarafından, daha düşük satış ve dolayısıyla finansal zorluk yaşanmasına neden olarak rekabeti arttırmak için kasıtlı bir strateji olarak uygulanıyor. Başarılı bir halka arz, bu stratejiye devam etmek için mevcut olan itici gücü artırabilir. Bu durum rakiplerin öncelikle kendi halka arzlarını gerçekleştirerek sahip olabilecekleri avantajı ortadan kaldırabilir.

Pozitif gösterge

Bitcoin Blockchain ağının daha güçlü, daha sağlam ve saldırılara karşı dirençli olduğu anlamına geldiği için, Bitcoin zorluğundaki artış her zaman pozitif bir göstergedir.

ccn

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin