Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?
Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?

Bitcoin hash rate yere çakıldı! BTC ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) ağının hash rate’i, dik bir düşüş kaydetti ve 2020 zirvesinden neredeyse %45 geriledi.

Blockchain.com’dan alınan verilere göre ağın hash rate’i 1 Mart’ta saniyede 136.2 kentilyondu. Bugün gelinen noktada ise 75.7 EH/s olarak ölçüldü. Bu neredeyse yarı yarıya bir düşüş anlamına geliyor.

Başka bir Blockchain analiz sitesi olan Coin.dance de benzer bir desen ortaya koydu. Siteye göre 5 Mart’ta 150 EH/s ile zirveyi gören oran, bugün 105,6 EH/s’yi gösteriyor. Bu da %29’luk bir düşüş anlamına geliyor.

Hash rate nedir?

Bir kripto para biriminin hash rate’i, belirli bir ağın her saniye gerçekleştirebileceği hesaplama sayısını veren bir parametredir.

Daha yüksek bir hash rate, yeni blokları doğrulamak için madenciler arasında daha fazla rekabet anlamına gelir. Ayrıca %51 saldırısı gerçekleştirmek için gereken kaynak sayısını artırır ve ağı daha güvenli hale getirir.

Zorluk nedir?

Son derece oynak bir ay geçiren Bitcoin, mart ortasında son derece dramatik bir düşüşe tanık olmuş ve 3.600 dolara dek gerilemişti. Ağın zorluğu da dün %16’ya kadar indi.

Zorluk, Blockchain’deki bir bloğu çözmenin ve doğrulamanın ne kadar zor olduğunu ifade eden hesaplamaya verilen isimdir. Yaklaşlık 10 dakikalık blok doğrulama süresini korumak için her 2016 blokta bir veya iki haftada bir ayarlama yapmak üzere ayarlanmıştır.

Bunun ağın hash rate’i ile yakın bağlantısı vardır. Tipik olarak, ağ düşük bir madencilik gücü seviyesi gördüğünde, zorluk düşecektir. Yoğun ağ katılımı dönemlerinde, bir dengeleme mekanizması olarak çalışarak yükselir.

Zorluktaki son düzeltme 25 Şubat’ta gerçekleşltiğinde Bitcoin fiyatı 9 bin 900 dolar. civarındaydı. Sadece üç gün sonra yaklaşık 8 bin 800 dolara düşen fiyat, 14 Mart’a kadar 3 bin 600 dolara dek düştü.

Bitcoin günlük fiyat grafiği

Son 24 saatte %1,78 değer kaybeden Bitcoin, bu haberin yazıldığı esnada 6 bin 635 dolardan işlem görüyor.

cointelegraph

Bitcoin fiyatında death cross görüldü! Son görüldüğünde ne olmuştu?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Bizi Takip Edin