Bitcoin yeni bir rekor kırdı!
Bitcoin yeni bir rekor kırdı!

Bitcoin hash rate sert yükseldi: BTC fiyatı bu yükselişi takip eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) hash rate sadece iki gün içinde %33 artarken, Bitcoin fiyatı da uzun süredir ilk defa 7 bin doların üstünde kalıcı olmayı başardı. Peki BTC fiyatı hash rate’i takip ederek daha yüksek kazançlar elde edebilecek mi?

4 Nisan’da 91.290.582 TH/s olarak kaydedilen Bitcoin hash rate, bugün121.029.181 TH/s’ye yükseldi. Tarihsel olarak, BTC fiyatı ile hash rate her zaman yakın ilişki içerisinde oldu.

Bitcoin (BTC) fiyatı ve hash rate arasında sağlam bir ilişki var

Bu ilişki, hash rate’in bir yandan madenciler için Bitcoin’in üretim maliyetini ve diğer yandan Bitcoin ağının genel güvenliğini temsil ettiğini göz önüne aldığımızda mantık çerçevesine de oturuyor. Başka bir deyişle, toplam hash rate ne kadar yüksek olursa bir rakibin ağı ele geçirmesi o kadar pahalı olur. Bu oran Bitcoin’in sahip olduğu anahtar değerlerden biri.

BTC fiyatı ve hash rate arasındaki korelasyon sabit kalırsa önemli bir fiyat artışı daha görmeyi bekleyebiliriz. Ancak bu dinamikler sadece 36 gün uzaklıktaki BTC halving düşünüldüğünde daha da karmaşıklaşıyor.

Halving sonrasında madenci geliri yarıya inecek. Öte yandan, madenci gelirinin ve madencilik verimliliğinin aynı seviyede kalması için fiyatın iki katına çıkması gerekir. Bitcoin hash rate’indeki son dalgalanma, madencilerin ikinci senaryo üzerine hareket ettiğini gösteriyor olabilir.

cointelegraph

Şok iddia: Madenciler, Bitcoin halving sonrasında BTC fiyatını bu seviyelere çekebilir!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin