Bitcoin hash oranı ve madencilik zorluğunun Temmuz'dan bu yana ilk kez düşmesi bekleniyor
Bitcoin hash oranı ve madencilik zorluğunun Temmuz'dan bu yana ilk kez düşmesi bekleniyor

Bitcoin hash oranı ve madencilik zorluğunun Temmuz’dan bu yana ilk kez düşmesi bekleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin hash oranı, kripto varlığının fiyatıyla aynı kalıpları izleyerek son zamanlarda değişkenlik gösteriyor. Üç gün önce, Bitcoin’in hash oranı 180 exahash (EH/s) bölgesine yaklaştı, ancak iki gün sonra 128 EH/s bölgesine geriledi. Son değişiklikler, Pazar günü yapılacak olan ağ zorluk ayarından önce gerçekleşti. Art arda dokuz artışın ardında sonra hash oranı temmuz ayından bu yana ilk kez düşecek.

Bitcoin Hash oranı düşüşü ne anlama geliyor?

Bitcoin’in (BTC) itibari değeri, ağın işlem gücünün Kasım ayının sonuna doğru yavaşlamasına neden oldu. Bitcoin’in hash oranının son üç ayda nasıl istikrarlı bir şekilde yükseldiğini bildirdi. Bugün, Bitcoin hash oranı 24 Kasım’da 178 EH/s’ye ulaştıktan sonra 168 EH/s’de geriliyor. Çarşamba günü bu yüksek seviyeye ulaştıktan sonra, Cuma günü hash oranı 128 EH/s’ye düşerek %28 düşüş kaydetti.

Bitcoin's Hashrate Dips, Mining Difficulty Expected to Decrease for First Time Since July

Yavaşlama, ağ zorluğunun normalden daha düşük kalmasına sebep oluyor. BTC madenciliği yapmak, 133 gün önce 17 Temmuz’da olduğundan %52,48 oranında daha zor. Pazar günü sabahın erken saatlerinde (EST) gerçekleşmesi planlanan bir sonraki değişikliğin -%0,38 oranında düşüşe neden olması bekleniyor. Böylece madencilik zorluğunun tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) böylece ulaşamayacak.

Bitcoin's Hashrate Dips, Mining Difficulty Expected to Decrease for First Time Since July

Madencilik havuzları arasında Bitcoin hash oranı dağılımı açısından da birçok değişiklik yaşandı. Bitmain’s Antpool, ağın %16,79’u veya hash oranında 26,15 EH/s ile bugünün en büyük bitcoin madencisi konumunda yer alıyor. Foundry USA, ağın hash gücünün %16,55 ile ikinci en büyük BTC madenciliği havuzu olarak yer alıyor.

Bitcoin’in madencilik zorluğu, 13 Mayıs 2021 yılında 25.05 trilyona ulaştığında yeni bir zirve kaydetmişti. Bugün, ağ zorluğu 22.67 trilyon ve düşüşün 28 Kasım 2021 Pazar gününe kadar 22.59 trilyona düşmesi gerekiyor. Bu düşüş aynı zamanda madencilere yardımcı olacak. Bitcoin’in zorluğu iki hafta önce, BTC’nin birim başına 69.000 dolardan ATH fiyatına ulaşmasından dört gün sonra %4,69 artış kaydetmişti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin