Ethereum ve XRP fiyat analizi: Yükseliş bekleniyor mu?
Ethereum ve XRP fiyat analizi: Yükseliş bekleniyor mu?

Bitcoin hareketini henüz takip etmeyen altcoin’lerde son durum ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa zaten yükseliş sezonuna girmiş olsa da, Bitcoin fiyat hareketlerini genellikle takip etmeyen birkaç altcoin, dezavantajlı bir durumda duruyor.

UNI, ATOM ve LUNA – kripto alanının farklı alt sektörlerinden üç farklı altcoin, en büyük kripto para ile kırılgan bir ilişki paylaşıyor. Skew’in verilerine göre, BTC ile 1 aylık korelasyonları, yazı yazılırken 0,5, 0,4 ve 0,3 değerlerindeydi.

Basitçe söylemek gerekirse, korelasyon iki değişkenin birbiriyle koordinasyon içinde hareket etme derecesini ölçer. Başka bir deyişle, korelasyon ne kadar yüksekse, karşılıklı bağımlılık da o kadar yüksektir ve bunun tersi de geçerlidir.

Bahsedilen korelasyon verileri göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin piyasası yüksek atılımlar yapmaya devam ederse önümüzdeki günlerin UNI, ATOM ve LUNA için oldukça zorlu geçeceği iddia edilebilir.

Metrikler altcoin fiyatında etkili mi?

Altcoin’lerin blockchain metriklerinin durumunu değerlendirmek, ne kadar dezavantajlı olduklarını tartmamıza yardımcı olacaktır.

Ekim ayında birkaç kez kayda değer artışlar kaydettikten sonra, Uniswap’ın NVT oranı artık aşağı yönde daha fazla zaman harcamaya başladı. Ağ-değer-işlem oranı, temel olarak piyasa değeri ile transfer hacimleri arasındaki ilişkiyi vurgular. NVT yüksek olduğunda, ağ değerinin ağda aktarılan değeri geçtiğini gösterir ve bunun tersi de geçerlidir.

Genellikle, yükseliş trendleri uzun vadeli değerleme üzerinde olumlu etki yapma eğilimindedir, ancak bu metriğin mevcut durumu en hafif tabirle yalnızca kaotik görünüyordu.

NVT – Uniswap – Kaynak: Messari

Hem ATOM hem de LUNA’nın temelleri de yazı yazılırken zayıflıyor gibiydi. Örneğin, her iki altcoin’in piyasa değeri hakimiyetinin, ilgili bir ayın en düşük seviyeleri (%0,3, %0,6) etrafında döndüğü görüldü. Bu metrikteki düşüş, ATOM ve LUNA’nın piyasada o kadar fazla etki gösteremediği gerçeğinin altını çiziyor.

İşlem hacmi rakamları bile yazı yazılırken düşük görünüyordu. Aslında hem ATOM hem de LUNA’nın sayıları 3 ayın en düşük seviyelerindeydi.

Hacim – LUNA Kaynak: Messari

Daha fazla detaya bakmak gerekirse, oynaklık aynı zamanda üç piyasada da kayboluyor gibi görünüyor. yani  heyecan veren fiyat hareketlerinin kapsamı azalıyor.

İlginç bir şekilde, geçen yıl da Ekim ayının ikinci yarısı bu türler için harika bir dönem olmamıştı. Yatırımcılar, üstlenilen risk miktarına kıyasla yeterli getiri elde etmemişti.

Unutulmamalıdır ki geçen yıl bu zamanlar Uniswap ve ATOM’un Sharpe oranı negatif, LUNA’lar ise biraz pozitifti. Benzer bir durum şu anda gözlendi.

UNI ve ATOM’un riske göre düzeltilmiş getiri oranı sırasıyla 0,1 ve 0,5 iken, LUNA’nınki 0,9 civarındaydı.

Sharpe Oranı – ATOM || Kaynak: Messari

Bu nedenle, geçmiş emsalleri, metriklerin genel durumunu ve bu altcoin’lerin Bitcoin ile ilişkisini akılda tutarak, ralli için çok uygun bir durumda olmadıkları sonucuna varılabilir. Arada bir burada birkaç gün, elbette, bu kripto paralar daha yüksek seviyelerde işlem görebilir, ancak şu anda tutarlı bir yukarı akış Blockchain ölçümlerine göre pek olası görünmüyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin