Bitcoin hangi alanlarda altından daha avantajlı? Coinbase iki varlığı karşılaştırdı
Bitcoin hangi alanlarda altından daha avantajlı? Coinbase iki varlığı karşılaştırdı

Bitcoin hangi alanlarda altından daha avantajlı? Coinbase iki varlığı karşılaştırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyaca ünlü kripto para borsası Coinbase şubat ayının başlarında, Bitcoin’in altından daha iyi bir değer deposu olduğunu savunan bir makale yayımlamıştı. Makalede BTC’nin daha kolay denetlendiği, işlem ücretlerinin daha düşük olduğu, daha küçük parçalara kolaylıkla bölündüğünü ve nispeten anonim olduğu belirtilmişti. Coinbase yeni yazısında bu iddiayı ikiye katladı. Peki Bitcoin hangi alanlarda altının önüne geçiyor?

Altın tedariki engellerle karşı karşıya ve talep karşılanamıyor

Piyasa çöküşü sonrasında birçok yatırımcı, değerinin fiat para birimi gibi değişmeyeceğini umarak paralarını “güvenli bir sığınak” olarak altına dökmeye başladı. Ancak Coinbase önemli bir sorunu gündeme getirdi: Şu anda talebi karşılamak için yeterli fiziksel altın yok.

Coinbase’in “altın ve Bitcoin’in piyasa verimliliği” başlıklı en son blog yazısı, altın talebindeki artış ile ilgili son bilgileri vurguluyor.

Bitcoin altından hangi konularda daha avantajlı?

Coinbase’in yazısına göre altın piyasasının son zamanlarda yaşadığı zorluklar, Bitcoin’in altın üzerindeki belirgin avantajını ortaya koyuyor. BTC, kırılgan fiziksel tedarik zincirlerine güvenmek zorunda değil ve küresel olarak her daim erişilebilir durumda.

CME’nin sahip olduğu New York Gold Comex’teki altın değerinin, tedarik zincirindeki engeller nedeniyle Londra’daki spot altın ticaretinden ayrıldığına dikkat çeken yazı, Bitcoin’in USD cinsinden değerinin en iyi borsalarda özdeş kaldığını belirtiyor.

Teknolojik imkanları BTC’yi üstün konuma getiriyor

Elbette Bitcoin ve altının çok farklı değer depoları olduğunu unutmamak gerekiyor. BTC’ye fiziksel olarak dokunamayabilirsiniz ancak dijital doğası onu moden piyasalarda çok avantajlı bir konuma getiriyor.

Raporda ayrıca şu ifade yer alıyor:

Taşımak, yatırmak ve çekmek konusundaki hünerleri bakımından karşılaştırıldığında Bitcoin teknolojik olarak avantajlı. Eğer mevcut piyasa koşulları devam ederse Bitcoin kendini daha da ayrı bir perspektife konumlandırabilir.

decrypt

Meşhur analistten kritik uyarı: “Bitcoin 10.000 doları kıracak ama önce…”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin