Bitcoin fiyat yükselişi madencilere yaradı: Gelirler arttı
Bitcoin fiyat yükselişi madencilere yaradı: Gelirler arttı

Bitcoin halving sonrasında madencilik geliri hangi seviyeye düşecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ağı önümüzdeki ay bir ödül yarılanması geçirecek. Madencilik gelirleri yarı yarıya düşerken madencilerin nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyor. Zira madencilerin davranışları sektörü doğrudan etkileyebiliyor.

Bitcoin halving’e son 1 ay

Planlanan yarılanma, Bitcoin’in blok ödülünü 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşürecek. Mevcut tahminler, halving olayının 12 veya 13 Mayıs’ta gerçekleşeceğini gösteriyor. Ancak bu tarih blok üretiminin sıklığına bağlı olarak değişebilir.

The Block’tan Larry Cermak’ın pazartesi günü yayımlanan yazısında belirttiği üzere madenciler şu anda gelir açısından günde yaklaşık 13,4 milyon dolar kazanıyor. Kârın elektrik, işçilik ve diğer giderlere bağlı olarak değişebildiğini belirtelim.

Ancak halving sonrasında madenci gelirinin günde 6,7 milyon dolara düşeceği düşünülüyor. Bu hesaplama, fiyatların halving sonrasında aynı kalacağı düşünülerek yapılıyor. Maliyetin artması ve fiyatların düşmesi halinde söz konusu miktar çok daha büyük bir düşüş yaşayabilir.

Madenciliğin tekelleşmesi problemi

Halving’in madencilerin finansal sağlığı için son derece önemli olduğu biliniyor. Verimsiz donanım çalıştıranlar ve özellikle son piyasa dalgalanmalarında zorlananlar artan baskı ile karşı karşıya kalacaklar. Öte yandan daha sağlıklı finansal görünüme sahip madenciler ve özellikle daha verimli donanımlarla çalışanlar muhtemelen kendilerini daha rekabetçi bir konumda bulacaklar.

Bu durum küçük madencilerin gün geçtikçe daha zorlu koşullarda çalışacağı, çoğunun kâr edememesi sebebiyle kapanacağı anlamına geliyor. Madencilik halving sonrasında tekelleşmeye maruz kalacak, büyük madencilik havuzları kârlarını sürdürebilirken küçük madenciler piyasadan çekilmek zorunda kalacak.

Kripto para birimlerinin merkezsiz ve bağımsız yapısı göz önüne alındığında madenciliğin tekelleşmesi, sektörün doğasına tamamen aykırı bir durum. Bu konuda bazı çalışmalar gerçekleştiren ve madenciliği büyük kuruluşların elinden bağımsız küçük madencilere aktarmaya çalışan organizasyonlar olsa da halving sonrasında bu durumun önüne geçmek pek de mümkün olabileceğe benzemiyor.

theblockcrypto

Ünlü kripto hedge fonu yöneticisinden korkutan Bitcoin tahmini


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin