ABD'de yeni teşvik paketi geliyor: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek? Bloomberg analistinden BTC tahminleri
ABD'de yeni teşvik paketi geliyor: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek? Bloomberg analistinden BTC tahminleri

Bitcoin halving öncesinde bazı veriler alarm veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun zamandır beklenen Bitcoin halving’e artık bir aydan az bir süre kaldı. Bugün elde edilen verilere göre BTC’nin aktif arzı altı ayın en düşük seviyesine ulaşmış durumda.

Glassnode tarafından hazırlanan rapora göre insanlar son zamanlarda BTC varlıkların cüzdanlarından çıkarmakta tereddüt ediyorlar. BTC arzına ilişkin rakam bugün 6 ayın en düşük seviyesi olan 1.127.509.287’ye geriledi. BTC halving’den sonra BTC’ye olan talebin sabit kalacağı ve Bitcoin fiyatının tırmanacağı tahmin ediliyor.

https://twitter.com/glassnodealerts/status/1248783175477800960

“Bitcoin zengini” hesap sayısında düşüş

Rapora göre daha fazla kripto yatırımcısı son altı ay içinde varlıklarının aktivitesini azalttı. Raporda ayrıca, son üç ay içinde 1.000 BTC’den fazla kripto cüzdan sayısının yaklaşık bin adet azaldığı belirtildi.

Önde gelen kripto para birimi, mayıs ayının ikinci haftasında halving olayına tanıklık edecek ve bu da blok ödülünü %50 azaltacak. Her bloğun madenciliği için mevcut ödül 12,5 BTC ancak halving olayından sonra ödül 6,25 BTC’ye düşürülecek.

Kripto paralar tarihinde ilk kez, Bitcoin düşük bir RSI seviyesiyle halving’e ilerliyor. RSI, kripto para biriminin aşırı satılıp satılmadığını veya aşırı alım olup olmadığını ölçen bir ticaret göstergesi. Şu anda Bitcoin’in RSI’si rekor düzeyde düşük.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin