2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik:
2016 ve 2020 Bitcoin halving arasında şaşırtan benzerlik: "Rekor geliyor" iddiası!

Bitcoin halving ile birlikte neler değişecek? Fiyat yalnızca biri!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun süredir heyecanla beklenen Bitcoin halving artık birkaç hafta uzaklıkta. Bu büyük olaya kısa bir süre kalmışken analistler ve trader’lar arasında birkaç yeni soru işareti ortaya çıktı.

Bitcoin ağında önemli değişiklikler meydana gelecek

Bu sorulardan en büyüğü, kuşkusuz halving sonrasında BTC ağında ve fiyatında ne gibi değişiklikler görüleceği. Halving sonrasında Bitcoin ağının %51 saldırısına müsait hale geleceği konuşuluyor. Dünyanın en büyük ve en güçlü kripto parası olarak BTC’nin böyle bir saldırıya kurban gitmeyeceği kesin olsa da gelecekteki güvenlik açıklarını masaya yatırmak gerekiyor.

Bitcoin’in sırasıyla 2017 ve 2018’deki çatallanmalarından meydana gelen Bitcoin Cash ve Bitcoin SV de geçtiğimiz günlerde halving geçirdi ve benzer sorulara maruz kaldı. Arcane Research analisti Vetle Lunde bu ayın başlarında bir blog yazısında şöyle demişti:

Yakın gelecekte birinin BCH veya BSV’ye yüzde 51 saldırı gerçekleştirmeye çalışıp çalışmadığını ve bu iki projenin bu sorunla nasıl başa çıktığını görmek ilginç olacak. Bitcoin fork’larının hash oranındaki hızlı düşüş sürerken BTC hash oranında bir artış gördü.

Madencilik ödülleri yarı yarıya azalacak

Her iki varlık için madencilik ödülleri, yeni BTC’ler çıkarmak isteyenler için yarı yarıya azaldı ve aynı şey mayıs ayı ortasında Bitcoin için de yaşanacak. Bitcoin madencilik ödülleri 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşecek.

Ancak Bitcoin için tek endişe yüzde 51 saldırısı değil. Pek çok kişi para biriminin fiyatına neler olabileceğini merak ediyor. Potansiyel olarak yükselecek mi yoksa düşecek mi? Geçmişte halving olayları BTC’nin fiyatını yükseltti ancak mevcut koşullar eşliğinde ne olacağını kestirebilmek pek kolay değil.

İngiltere’deki Coin Corner’ın CEO’su Danny Scott bir röportajda şunları açıkladı:

Tarih bize, Bitcoin fiyatının halving’i izleyen 12 ay içinde belirgin bir şekilde yükselmeye başlayacağını söyler. Verilerimiz, 2020’nin başından beri her ay yeni kullanıcı sayısında artış olduğunu gösteriyor. Şubat, ocak ayına göre yüzde beş; mart ayı ise şubat ayına göre yüzde 17,6 arttı. Bu eğilimin sadece önümüzdeki ay için değil, gelecek yıl için de devam etmesini bekliyoruz.

Ağ temelleri ve güvenliğiyle ilgili önemli istatistikler ortaya çıkacak

Bazı kişiler ise halving’in BTC fiyatını artırmaktan çok daha değerli veriler ortaya koyabileceğini düşünüyor. Anonim bir Bitcoin analisti Twitter’da şunları yazdı:

Umarım bu halving bize altta yatan temeller ve ağ etkileri hakkında daha fazla bilgi verecektir.

livebitcoinnews

Sektörün en ünlü analistlerinden birinden akılalmaz Bitcoin tahmini!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin