Bitcoin Hakkında 7 Büyük Komplo Teorisi
Bitcoin Hakkında 7 Büyük Komplo Teorisi

Bitcoin hakkında 7 büyük komplo teorisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özellikle Bitcoin piyasasının dalgalı olduğu şu dönemlerde birçok Bitcoin yatırımcısı, küresel güçlerin Bitcoin’in gelişimini kontrol ettiğini düşünüyor. Kripto para piyasasının manipülasyonlara maruz kaldığı tartışmaları ise sürüp giderken birçok komplo teorisi gün yüzüne çıkıyor. Hatrı sayılır bir kesim de bu iddilarının altında sağlam kanıtların olduğunu iddia ediyor.

7 Komplo Teorisi

Bazıları insanların hayal gücünün ne kadar geniş olduğunu ispatlar nitelikte olsa da bazıları gerçekten durup düşündürüyor. Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto’nun kimliğinin hala anonim kalması da bu iddiaları oldukça güçlendiriyor. Dünya çapında en çok konuşulan 7 Bitcoin komplo teorisi şu şekilde:

1- Aslında her şey NSA’ın bir deneyi

Aslında her şey NSA’ın bir deneyi

2013’te yaşanan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) skandalını belki hatırlarsınız. NSA, kuralları çiğneyerek Amerika’da yaşayan yabancıların gizlice telefon konuşmalarını dinleyip e-postalarını incelediği ortaya çıkmıştı. Teoriye göre NSA, SHA-256 protokolünün backdooruna sahip ve bu yüzden aslında Bitcoin sanıldığı kadar güvenli değil. NSA sadece muhasebe kayıtlarını takip etmesinin de ötesinde, global boyutta tüm internet trafiğini analiz ettiği ve bunun için yazılımlar ürettiği söyleniyor. Buna göre internetteki tüm etkinlikler ve erişim bilgileri onlara bu yolla aktarılıyor.

Fakat Bitcoin’in açık kaynak kodlu olduğu ve Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü’nün güvenli protokol olarak listesinde olduğu düşünülürse bu iddia kulağa o kadar da doğru gelmiyor.

2- Bitcoin Çin’in icadı

Bu Bitcoin komplo teorisi ise Çin hükümetinin dolara karşı bağımlılığını azaltması için Bitcoin’i çıkardıkları yönünde. Dünyanın en fazla Bitcoin madenciliğinin yapıldığı ve ayrıca dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden Bitmain’e ev sahipliği yaptığı düşünüldüğünde, çok da imkansız gözükmüyor. Fakat Çin’in Bitcoin hakkındaki tutumu hala belli değil. Bir yandan Bitcoin madenciliğine teşvik ederken bir yandan da yasaklar getirmesi biraz kafa karıştırıcı.

3- 9 Ocak 1988’de yayınlanan The Economist dergisinin kapağı

The Economist dergisi her ocakta özel bir kapakla yıla başlar. Geleceğe yönelik tahminleri ile her sene konuşulan olaylar arasında yerini alır. Yıla ait haberler, olacak olan yeni gelişmeler ve yeni yılın getireceği sürprizlere yönelik doğru tahminleri şüphe uyandırıyor. 9 Ocak 1988’de yayınladığı bu kapağı ise gerçekten dikkat çekici. Dolarların yanıp üzerinde 2018 yazan “dünya çapındaki para birimini” göze çarpıyor. 20 yıl öncesinde Bitcoin’e bu kadar benzer bir göndermenin yapılmasının da ne kadar tesadüf olduğu tartışılır.

9 Ocak 1988’de yayınlanan The Economist dergisinin kapağı

4- Satoshi aslında bir yapay zeka

Bitcoin’in mükemmele yakın yazılan 31 bin satırlık kodu akıllara Satoshi’nin aslında bir yapay zeka olup olmadığı sorusunu getiriyor. 50 milyon satır koduyla Windows’un yanında ezilse de yazılan kodların kalitesi belli bir kesimi bunu inandırıyor. Bu konuda somut bir kanıt bulunmasa da birçok forumda bu konu hala tartışılıyor. Fakat bir yapay zekanın bu kadar ileri düzey kod yazabileceğini hayal etmek ise günümüz standartlarında maalesef ki biraz zor.

5- Tüm Bitcoin hükümetin kasasında

Bu komplo teorisi ise diğerlerine göre daha gerçekçi. Söylenenlere göre birçok hükümet varolan Bitcoin rezervlerini gizlice satın alıyor. Bunu kesin olarak kanıtlamak zor olsa da Birleşik Devletler Kongresi’nde ki son kripto varlık açıklamalarından sonra tahmin etmek çok da zor olmayacak gibi görünüyor. Bu sayede ellerinde tuttukları kripto paralarla kolayca piyasadaki fiyatları lehlerine çekebilir, istedikleri zaman fiyatlarla oynayabilirler. Yani piyasadaki dalgalanmalar aslında tamamen bir illüzyondan ibaret olabilir.

Tüm Bitcoin hükümetin kasasında

 

6- Bildergerb grubu Bitcoin’i ele geçirmeye çalışıyor

Bilderberg grubu içinde kimlerin bulunduğu belli olmayan özel bir topluluktur. Bu grubun içinde piyasayı kontrol eden dünyanın en zengin insanlarının olduğu düşünülüyor. Bu Bitcoin komplo teorisi içeriğine göre Bildergerb grubu, Mastercard ve Federal Reserve, pazarı ele geçirerek Bitcoin’i kendi yan kuruluşları haline getirmek istiyor. Teoriye göre bu grup planları için Blockstream şirketine 55 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

Bitcoin’in temel geliştirme ekibinin ilk destekçilerinden olan Blockstream şirketi de aynı Bildergerb grubu gibi piyasadaki en zengin insanları bünyesinde bulunduruyor. Eğer bu yatırımın temeli Bildergerb grubu ise gelecekte Bitcoin’in üzerinde büyük bir kontrol sağlayacaklar.

7- Bitcoin kıyametin habercisi

Özellikle Hristiyan kesimindeki din fanatikleri, İncil’in 13. bölümünü işaret ederek Bitcoin’in kıyamet habercisi olduğunu söylüyor. Bu komplo teorisine göre İncil’de bulunan “Yaratığın Simgesi” ile kast edilen şey dönemin Bitcoin’i. İncil’e göre tüm insanların hayatta kalmak içi bu simgeye ihtiyacı var. Nakit paranın artık ortadan kalkıp insanların yiyecek alması için bile bu simgeye sahip olması gerekiyor.

Bitcoin, nakitsiz bir topluma geçişi temsil ederken, onun şeytanın bir piyonu olması çok da olası gözükmüyor. İnternetin yaygınlaşmasıyla ortalıkta dönen birçok din fanatiğinin teorileri teknolojiyi şeytan aracı olarak gösteriyor. Ünlü fizikçi Galileo’nun dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtladıktan sonra onu sapkın olarak niteledikleri zamanları akla getiriyor. Bu “iddiaları” yüzünden çoğu din fanatiği Bitcoin’den uzak duruyor.

coincentral

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comment

  1. 5 August 2020, 09:05

    “If some one wishes expert view concerning running a blog afterward i suggest him/her to visit this weblog, Keep up the pleasant
    job.”

    Reply
  2. Üye 5 August 2020, 13:47

    Thank you on behalf of the Kriptoparahaber team.

    Reply
Bizi Takip Edin