Piyasa izlemesi: Bitcoin hakimiyeti Haziran 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı!
Piyasa izlemesi: Bitcoin hakimiyeti Haziran 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı!

Piyasa izlemesi: Bitcoin hakimiyeti Haziran 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in fiyatı, son 24 saatte yaklaşık %1’lik bir artış göstererek 28.000 dolara yaklaştı. Bu, altcoinlerin çoğu aynı dönemde yatay işlem görürken Bitcoin hakimiyetinin artığını gösteriyor. Bugünkü piyasa gelişmelerinin, Silicon Valley Bank’ın bugün satın alınıp yeniden faaliyete geçeceği haberleriyle gerçekleştiğini de belirtmekte fayda var.

Bitcoin fiyatı 28.000 doları yeniden test etti

BTC günde %1 arttı ve 28 bin dolara yaklaşıyor. Kripto para birimi, (Binance’te) yaklaşık 28.200 dolarlık gün içi en yüksek seviyesini gördü, ancak o zamandan beri 27.800 dolar seviyesine geri döndü.

BTCUSDT_2023-03-27_11-22-03

Bu, iflas eden Silicon Valley Bank’ın Kuzey Carolina merkezli bir finans kuruluşu olan First Citizens Bank & Trust Company tarafından satın alındığı haberlerinin ardından geldi. FDIC tarafından yapılan basın açıklamasına göre, bankanın ofisleri bugün kapılarını açacak.

Bugünkü işlem, National Association’ın varlıkları olan yaklaşık 72 milyar dolarlık Silicon Valley Bank’ın 16.5 milyar dolar indirimle satın alınmasını içeriyordu. Yaklaşık 90 milyar dolarlık menkul kıymetler ve diğer varlıklar, FDIC tarafından elden çıkarılması için kayyumda kalacak.

BTC hakimiyeti yükseliyor

Bitcoin’in altcoinler üzerindeki hakimiyeti son birkaç hafta içinde önemli ölçüde arttı. Bu, pazarın geri kalanına göre payını izleyen ve BTC’nin altcoinlere kıyasla nasıl performans gösterdiğinin bir göstergesi olan metriktir.

Şu anda, BTC hakimiyeti, Haziran 2022’den beri görülmeyen bir yüksek seviyede duruyor ve bu, alternatif kripto para birimlerinin çoğundan daha iyi performans gösterdiğini ifade ediyor.

heatmap_1

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, altcoinlerin çoğu ya hafif düşüşler gösteriyor ya da bazı istisnalar dışında BTC’den daha kötü performans gösteriyor.

Bununla birlikte, piyasa değerine göre ilk 100 arasında olup iyi performans gösteren kripto para birimleri de bulunuyor. NEO (+%4,5), ardından Rocket Pool’un RPL’si (+%4,5) ve Mask Network’ün MASK’ı (+%4,3) geliyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin