Haftanın kripto haberleri: Yoğun geçen haftanın özeti…

Bitcoin hakimiyeti düşerken gözler Ethereum’a döndü…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin dominance son 4 yılın en düşük seviyelerine doğru gerilemeyi sürdürüyor. Hakimiyetin düşmesi ise altcoin piyasasında etkinliği azaltıyor. Bu dönemde Ethereum dominance ön plana çıkıyor.

Yaklaşan Merge yükseltmesi, Ethereum’u daha fazlasıyla ön plana çıkarıyor. Altcoin, piyasa değerine göre en üst sıradaki kripto para birimi olarak Bitcoin’in ( BTC ) egemenliğine ortak olmaya çalışıyor. Henüz arada yarı yarıya fark olsa da hakimyetin baskın olduğu zaman diliminde ETH iyi bir fiyatlanma yaşayabiliyor. 

Eylül ayı, Ethereum için yükseliş olarak kabul ediliyor. Bu da varlığa yeni sermaye girişi anlamına gelebilir.

Ethereum sayesinde altcoin hakimyeti artıyor

Eylül ayı içinde sadece dikkat çeken Ethereum’un Merge yükseltmesi değil. Aynı zamanda Cardano’nun Vasil Hard Fork güncellemesi de piyasayı etkisi altına alıyor. Konuyla ilgili kripto uzmanı Ali Martinez şunları söyledi:

“Bitcoin hakimiyeti dört yılda ilk kez %39’un altına düştü. Görünüşe göre Ethereum yaklaşmakta olan Merge yükseltmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Cardano Vasil Hard Fork’u ile biraz hakimiyeti destekliyor.”

Merge’nin yaklaşması Ether’e yarıyor

Ethereum’un artan hakimiyeti, yükseltmeye bağlanıyor. Hatırlayacağınız üzere platformun kurucusu Vitalik Buterin, birleşmenin 13-15 Eylül arasında gerçekleşeceğini duyurmuştu. Yükseltme, blok zincirini bir Proof-of-Stake (PoS) protokolüne geçişini sağlayacak.

Kripto uzmanları ve analistleri ise Ethereum Merge sonrasında ne olacağı konusunda fikir ayrılığında. Bazı uzmanlar Merge’nin ardından fiyatta iyileşme ve piyasa hakimiyetinde artış beklerken, tam tersini düşünen analistlerin sayısıda azımsanmayacak sayıda olduğu görülüyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin