Bitcoin Hâkimiyeti (BTCD) önemli bir dirençle mücadele ederken trend belirsiz kalıyor
Bitcoin Hâkimiyeti (BTCD) önemli bir dirençle mücadele ederken trend belirsiz kalıyor

Bitcoin Hâkimiyeti (BTCD) önemli bir dirençle mücadele ederken trend belirsiz kalıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Hâkimiyeti (BTCD) şu anda çok önemli bir yatay ve çapraz direnç bölgesi içinde işlem görüyor. Bitcoin Hâkimiyet Oranının bu direnç ile imtihanı, gelecekteki trendi belirlemede önemli bir faktör olacaktır.

Bitcoin hâkimiyeti direnci kırmaya çalışıyor

BTCD 8 Kasım’da keskin bir düşüşe neden olarak 24 Kasım’da % 60.80’e düştü. O zamandan beri BTCD kademeli olarak yukarı doğru ilerliyor.

Şu anda 0,5-0,618 Fib geri çekilme seviyelerinin oluşturduğu % 64,12 -% 64,91 direnç alanı içinde işlem görüyor. Bu alanı geri kazanmak, trendin yükselişe geçtiğini göstermede uzun bir yol kat edecektir.

Günlük zaman dilimindeki teknik göstergeler, bir kırılma olasılığını destekleyerek çoktan yükselişe geçti. Yükseliş eğilimi, muhtemelen Stokastik osilatördeki pozitif bir kesişme ile teyit edilecektir.

Bitcoin Hâkimiyeti (BTCD) önemli bir dirençle mücadele ederken trend belirsiz kalıyor

Haftalık zaman dilimine baktığımızda bu direnç alanının önemi daha da güçleniyor. Direnç alanı, Eylül 2019’dan beri yerinde olan bir direnç çizgisine denk geliyor. Hat, bu noktaya kadar dört kez doğrulandı.

Çizginin üzerindeki bir kırılma muhtemelen hızlı bir yukarı doğru harekete neden olacaktır. Öte yandan, en yakın destek alanı % 62’de bulunuyor ve bunun altındaki bir kırılma, muhtemelen % 52 – % 56 aralığına doğru keskin bir düşüşü tetikleyecektir.

Teknik göstergeler yükseliş eğilimi gösteriyor ve bir kırılma olasılığını destekliyor.

BTCD Long-Term

BTCD hareketi için öngörüler

Kripto para tüccarı @TradingTank, artan bir kama modelini gösteren bir BTCD grafiğini özetledi. Altcoin sezonunun başlayıp başlamayacağı konusunda BTCD’nin bu kalıptan çıkıp çıkmayacağının önemli bir belirleyici olacağını belirtti.

BTCD Wedge

Yükselen kama bir düşüş modeli olarak kabul edilir ve içindeki hareket düzeltici görünmektedir. Buna ek olarak, RSI’da doğrulanmamış bir düşüş eğilimi var.

Bu, modelden bir kırılmanın muhtemel olduğunu öne sürse de, daha yüksek zaman çerçevelerindeki yükseliş nedeniyle bunun yeni dip seviyelere mi yoksa daha yüksek bir seviyeye mi yol açacağını henüz belirleyemiyoruz.

BTCD Wedge

ETH/BTC

Ethereum (ETH), piyasa değerine göre sıralanmış en büyük altcoin olduğundan, ETH/BTC çiftinin hareketi BTCD hareketlerinin iyi bir öngörücüsüdür.

ETH, 0,0295 BTC bölgesinden çıktı ve daha sonra bunu destek olarak doğruladı. Ek olarak, yükselen bir destek hattını takip ediyor.

Bu çizginin üzerinde işlem gördüğü sürece, ETH’nin 0,033 en yakın direnç alanına doğru yukarı hareket etmesi bekleniyor.

RSI yukarı yönlü bir sapma yarattı ve MACD bu senaryoyu destekleyerek yukarı doğru hareket ediyor.

ETH/BTC

Sonuç

Uzun ve kısa vadeli zaman çerçevelerinden gelen çelişkili grafikler nedeniyle, Bitcoin Hâkimiyet Oranının eğilimi tam olarak belirlenemiyor. Mevcut direnç alanından çıkıp çıkmaması veya reddedilmesi, bu eğilimi oluşturmada yardımcı olacaktır.

ETH/BTC trendinin yükselişi, BTCD’nin reddedilme olasılığını biraz daha artırıyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin