EOS ve Uniswap fiyat analizi: EOS ve UNI için sıradaki hamle ne olacak?
EOS ve Uniswap fiyat analizi: EOS ve UNI için sıradaki hamle ne olacak?

Bitcoin hakimiyeti 8 ayın en düşüğünde: Altcoin sezonu geldi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 10 bin doların hemen üzerinde konsolidasyona başladı. Altcoinler de tırmanmayı sürdürüyor. Bu durum BTC hakimiyetini sekiz ayın en düşük seviyesine itti. Altcoin sezonu sonunda gelmiş olabilir.

Bu yılın başından bu yana, BTC pazar payı neredeyse %11 azaldı. Geçen yılın sonunda %70’in üzerine çıkan pay bugün %62,5’e geriledi. Söz konusu seviye, Temmuz 2019’dan beri hiç görülmemişti.

7.200 doların altından tırmanmaya başlayan Bitcoin yılın bugüne kadarki bölümünde %44’lük kazanç kaydetti ve birkaç gün önce 10.500 dolara çıktı. Bu kazançlar, altın gibi önemli varlıklarla kıyaslandığında hayli etkileyici bir performans ortaya koyuyor zira altın aynı dönemde sadece %4 kazandırdı.

Bununla birlikte, Bitcoin’in kaydettiği bu artış, yılın başından beri olağanüstü performans gösteren bazı altcoinler tarafından gölgede bırakıldı. Toplam kripto piyasası hacmi bu hafta 300 milyar doların üzerine çıktı.

https://twitter.com/TraderEscobar/status/1228542941372641280?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1228542941372641280&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fbitcoin-dominance-drops-to-8-month%2F

Bu yıl hangi altcoin çok kazandırdı?

Ethereum, 130 dolardan işlem gördüğü ocak ayından bu yana neredeyse %120 arttı ve bugün 232 doların üstünde işlem görüyor. ETH pazar değeri Bitcoin’in pazar payını açıkça tüketiyor. Yüzde olarak BTC hacminin sadece %16’sı olmasına rağmen, Ethereum’un hâlâ uzun bir yolu olduğu düşünülüyor.

Ripple’ın XRP tokeni de son zamanlarda iyi bir performans gösteriyor. Yılın başından bu yana %72 kazanan token, kazançlarını uzun aradan sonra korumayı başarıyor.

Bitcoin Cash, 2020’de ağabeyinin kaydettiği kazancı üç katına çıkardı ve %136’lık artışla muhteşem bir performans gösterdi. BTC’nin diğer fork’u BSV de %260’lık yükselişle dikkatleri üzerinde toplamış durumda.

Litecoin bile bu yıl fiyatını neredeyse iki katına çıkardı. 40 dolarda başladığı ocak ayından itibaren fiyatını 80 dolara çıkaran LTC yatırımcılarının yüzünü güldürdü. EOS da %100 civarında bir kazanç elde etti.

Bu yılın ve geçen senenin en iyi performans gösteren kripto varlıklarından biri, bu yıl %160 artışla yeni bir ATH’ye ulaşan ve 2019’un başından bu yana %680’lik bir artışla ilk ondaki konumunu sağlamlaştıran Tezos oldu.

Tüm bunların ışığında ve Bitcoin hakimiyetindeki düşüşle, altcoin sezonunun başladığını söylemek mümkün.

bitcoinist

Bitcoin golden cross tamamlanmak üzere: Altcoinler nasıl etkilenecek?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin