23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi
23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi

Bitcoin haftalık grafiği 3.5 yıl sonra ilk kez “golden cross” görebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı, 3.5 yıldır görülmeyen uzun vadeli sinyal bir boğa sinyali vermek eşiğinde duruyor. Birbirlerini yukarı yönlü geçmesi ‘Golden cross’ olarak tabir edilen 50 mumluk ve 100 mumluk MA’lar BTC’nin 26 Ekim’de 7.293 ila 10.350 dolar arasında toparlanmasının ardından haftalık grafikte birbirine yakınlaştı.

3,5 yıl sonra Bitcoin Haftalık görünümde ‘golden cross’ yükselişi tetikleyebilir

‘golden cross’ olarak bilinen daha yavaş olan 100 mumluk MA’nın üzerine doğru hareket eden 50 mumluk MA’nın bir geçişi, genellikle güçlü bir ivme olarak kabul edilir ve uzun vadeli görünüm için bir yükseliş eğiliminin teyidi olarak hareket edebilir.

Boğa geçişinin haftalık grafikte gerçekleştiği en son zaman Mayıs 2016’daydı. BTC’nin fiyatının Aralık 2017’de 438 dolardan 20.000 dolara yükselmeye başladığı ve yüzde 4.800’lük bir artışla sonuçlanmıştı. MA’nın şu anda olduğu gibi birleşmeye devam etmesi durumunda, geçiş, Aralık ayı sonlarında veya 2020’nin başlarında olacak gibi görünüyor. Ancak kesin bir karar için hala çok erken.

BTC/USD haftalık grafiği

Piyasa koşulları önemli ölçüde değiştiğinden, önceki yıllardan bu gibi karşılaştırmalar yapmanın doğasında bir risk vardır. Yine de, uzun vadeli trendde ek onaylar almak gerekir, çünkü BTC’nin Mayıs 2020’de gerçekleşecek olan ödül yarılanmasıyla arzın azalması durumu yaklaşırken bir grup piyasa faaliyetini artırabilir.

Toplam haftalık hacim, iki hafta öncesine göre küçüldü, bu durum oldukça durgun bir fiyat üzerinde piyasa kararsızlığının bir göstergesiyken, RSI ancak 52,7’nin üzerinde yükseliş eğilimi gösteriyor (nötr 50).

Bununla birlikte, iki çizgi yakınlaşarak sonrasında sonra yükselişe geçerse, bu, 2019 geri dönüş rallisinin devamı olarak güçlü bir gösterge olacaktır. BTC için gerçekleşme arifesinde olan güçlü bir temel olayla birlikte, daha büyük zaman dilimlerindeki yükseliş sinyallerini not etmek önemlidir.

Daha hızlı bir şekilde, günlük grafik, fiyatlar neredeyse iki haftadır 650 dolar bandına yatayda kaldığından, piyasanın dengede olduğu söylenebilir.

BTC/USD günlük grafiği

BTC fiyat hareketi, 12 gün boyunca 100 gün ve 200 günlük MA’lar arasında gerçekleşti.

Genel olarak konuşursak, fiyatlar 200 günlük MA’nın üzerindeyken, uzun vadeli eğilim yükseliş olarak kabul edilebilir. Tersine, eğer fiyatlar 100 günlük MA’nın altındaysa, o zaman orta vadeli (30-60 günlük) düşüş koşullarının bir göstergesidir.

Mevcut senaryo, pazarda hissedilen kararsız hissiyatı vurgulamaktadır. 100 günlük MA’yı kapatmak için tekrarlanan bir başarısızlık, daha önce tartışıldığı gibi kısa vadede kapıları 8.800 dolara açabilir.

Kararsızlık, BTC fiyatı, 9.573 ABD dolarının (100 günlük MA) veya 9,180 ABD dolarının (200 günlük MA) arasında kaldıkça devam edecek. Bu iki önemli noktayı aşan günlük kapanış ise Bitcoin fiyatının yeni yönünü tayin etmesine neden olabilir.

coindesk


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin