featured

Ünlü analist Bitcoin’in performansını yorumladı: Önümüzdeki haftalarda 16,000 dolara düşüş yaşanabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, şu anda ağustos ayı için en düşük seviyelerinde işlem görüyor. Birkaç hafta süren sürekli bir yükselişin ardından BTC, piyasanın geri kalanıyla birlikte sert bir ret ile karşı karşıya kaldı.

BTC daha da düştükçe, alandaki analistler piyasanın yönü hakkındaki görüşlerini yayınladılar. Bunların arasında, varlık için aşırı düşüş hareketlerini öngören önde gelen bir piyasa gözlemcisi var.

Bitcoin önümüzdeki haftalarda 16 bin dolara düşebilir

Ünlü kripto analisti ve başarılı bir yatırımcı olan iI Capo of Crypto, BTC için kendi fikrini değiştirdi. Cuma günü 22,500 dolarda bulunan destek noktasının kaybedilmesinin ardından daha fazla düşüş öngörüyor. Analiste göre, BTC için ana hedef 16,000 dolarda bulunuyor.

Bitcoin, 16,000 dolar seviyesini en son Aralık 2020’de görmüştü. Pandeminin sert etkilerinin görüldüğü zamanlardan beri varlık, o bölgeyi bir daha ziyaret etmemişti. En son 16,000 doların hedeflendiği dönem ise kripto kışının sert bir şekilde hissedildiği haziran ortasıydı. Bu dönemde BTC, 18 Haziran tarihinde 2 yılın ardından ilk kez 17,708 dolara düşmüştü.

Mevcut ayı piyasası şimdiden 2 yılın en düşük seviyesini beraberinde getirdi. Analistlerin dibin zaten içeride olduğuna inandığı bir zamanda, iI Capo of Crypto, daha fazla düşüşün gelebileceğini düşünüyor. 16,000 dolarlık fiyatın “önümüzdeki haftalar için çok muhtemel” olduğunu düşünüyor.

Analist Michaël van de Poppe, Bitcoin satın alma zamanının geldiğini düşünüyor

Ayrıca iI Capo of Crypto, 22,500 dolar ve 23,500 dolar seviyelerinde kilit direnç noktalarının olduğunu belirtti. Yatırımcılara bu seviyeleri iyi bir satış fırsatı olarak değerlendirmelerini tavsiye etti. Ek olarak, 19,000 dolarda bulunan destek noktasına da dikkat çekti.  Bununla birlikte, BTC’nin 19,000 dolarlık desteğe ulaşması durumunda daha fazla düşüşün yolunun açılacağını söyledi.

Bitcoin

Öte yandan analist Michaël van de Poppe, yatırımcılara şimdi BTC satın almalarını tavsiye ediyor. Eight Global’in CEO’su, yakın tarihli bir tweet’te Hash Ribbon göstergesinin bir satın alma sinyali verdiğini belirtti.

Bu yazının yazıldığı sırada piyasa lideri 20,043 dolar civarında işlem görüyor. BTC, son bir hafta için %7’nin üzerinde değer kaybetti. Bitcoin bugün, şimdiden 20,000 doların altındaki seviyeye geriledi. Ancak hemen ardından hızlı bir toparlanma yaşamasına rağmen, varlık kendini oraya geri dönerken bulabilir. FGI, 13 Ağustos’ta umut verici bir değer olan 46’yı gördükten sonra 30’un altına düştü.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin