featured

Bitcoin güvenli liman olabilir mi? Amerikalılar yatırım için nasıl pozisyon aldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin güvenli liman olma yolunda ilerliyor. Amerika’da başalyan sonrada Avrupa’ya sıçrayan bankacılık krizi Bitcoin güvenli liman mı? Sorusunu ortaya daha fazla çıkardı. Banka iflaslarıyla beraber altın ve Bitcoin daha çok öne çıktı.

Bitcoin’e karşı yatırımların artması ve Amerikalıların farklı bir pozisyon alması hareketlilik getirdi. ABD’deki son banka başarısızlıkları, kısmi rezerv bankacılığı sisteminin temel sınırlamalarını ortaya çıkardı. Bunun sonucunda da Bitcoin güvenli liman yatırımı yapma durumunu ortaya çıkardı.

Kripto hizmetleri sağlayıcısı Matrixport tarafından yapılan analiz, Amerikalı alıcıların kripto para birimi için güvenli liman teklifine öncülük ettiğini gösteriyor. Amerikalı yatırımcıların bir anda yönünü daha farklı yatırım enstrümanlara çevirdiğini rahatlıkla görüyoruz.

Bitcoin güvenli liman olmaya büyük aday

Araştırma Başkanı Markus Thielen, “10 Mart’taki düşüşten bu yana, Bitcoin %44 arttı. Rallinin %31’i ABD işlem saatlerinde gerçekleşti ve bu, Amerikalıların bitcoinleri iki eliyle satın aldıklarının bir göstergesi. Strateji, müşterilere not olarak, bankacılık sektöründeki stresin bitmedi” sözlerine ekledi.

Bitcoin dünya çapında 7/24 ticaret yapmak için kullanılabilir. Ancak fiyat hareketi, haber akışına ve makroekonomik veri yayınlarına bağlı olarak her 24 saatlik döngüde değişiklik gösterir. Bu yüzden Bitcoin güvenli liman olup olmadığı her zaman tartışılıyor. Ancak bu ihtimal gitgide kuvvetleniyor.

Matrixport’a göre, Amerika’da yılın başından bu yana önemli bir yükseliş baskısı kaynağı oldu. Thielen;

“Bitcoin (BTC) yıldan bugüne +%66 arttı. ABD işlem saatlerinde Bitcoin %47 yükseldi. Kripto para birimi ise Asya’daki işlem saatlerinde yalnızca +%16 arttı. Bitcoin, Avrupa ticareti sırasında neredeyse hiç ter dökmedi.”

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin