Kuzey Amerika'da kripto madencilik sektörünün çehresini kökten değiştiren satış gerçekleşti!
Kuzey Amerika'da kripto madencilik sektörünün çehresini kökten değiştiren satış gerçekleşti!

Bitcoin güncellemeleri ne anlama geliyor: Özel bir geleceğe hazırlık mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Core 0.21.0, 15 Ocak’taki güncellemeyle birlikte artık yayında.

Bitcoin için güvenli ve özel bir temel oluşturma

Bitcoin’in uygulamasının en son yinelemesi, daha güvenli, özel ve sağlam bir ağın temelini oluşturan birkaç değişiklik getiriyor.

0.21.0’ın yayınlanmasının ardından, tam node operatörleri ve madenciler artık bu sürümün Tor’un en son adres formatını desteklediğini ve Satoshi olarak ücretleri manuel olarak ayarlayabildiğini gözlemliyor. Bu, bir ücret tahmincisi kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır.

Kaynak kodunda birleştirildikten iki ay sonra birkaç değişiklik yapılmasına rağmen, Taproot kodunu Bitcoin’in ağında test etmekte özgürler.

Taproot kodu test için kullanılabilir

Anlaşılır bir şekilde, daha güvenli ve özel bir ağ talep eden yeni kullanıcıların, çoğunlukla yatırımcıların akını, çekirdekte değişiklik yapılmasını gerektiriyor.

Bitcoin çekirdeğinde en çok beklenen değişikliklerden biri Taproot’tur.

Soft fork yoluyla etkinleştirme için ayarlanmış olan bu durum, Bitcoin’in komut dosyalarının esas olarak gizlilik amacıyla çalışma şeklini değiştirecektir.

Taproot’un faydaları

Taproot olmadan, karmaşık işlemlerle işlemleri izlemek daha kolay olacaktır.

Bununla birlikte, bu özel işlemler gizlenecek, yani diğer işlemlerle daha homojen olacağı için üçüncü tarafların değişiklikleri izlemesi daha zor olacaktır.

Ek olarak, Taproot, Bitcoin’i çekişmeli katman-2 seçenekleri olmadan daha ölçeklenebilir ve güvenli hale getiren başka değişiklikler de sunacak. Örneğin, bir blok içinde daha fazla işlem paketlenecek ve temel katmanda verimi iyileştirmeye yardımcı olacak.

Taproot, yıl boyunca uygulanmak üzere hazırlanmış durumda.

Bitcoin Cash’in yarattığı tartışmalı SegWit 2X hard forkunu takiben üç yıldan uzun bir süre içinde Bitcoin’deki ilk büyük yükseltme olacak.

Bitcoin’in Tor V3 adresleri desteğiyle birleştiğinde, geliştiriciler eninde sonunda Bitcoin’i en güvenli ve özel hale getirecek sağlam bir temel oluşturuyor.

Giderek artan bir şekilde, güç insanlardan kaymaktadır. Bununla birlikte, kitleler tarafından yönetilen daha iyi bir alternatifin mevcudiyeti, üçüncü taraf kontrolünden özgürlüğü temsil eder.

btcmanager


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin