featured

Bitcoin güncel fiyat: Enflasyon verilerinden sonra son durum…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ocak ayındaki ABD TÜFE verisi beklentilerin üzerinde geldi. Bu yılın ilk enflasyonu %6,4 olarak açıklandı. Enflasyon ile beraber Bitcoin güncel fiyat değişikliğe uğradı. Piyasa beklentilerinin marjinal bir şekilde üzerinde, ancak %9,1’lik en yüksek orandan istikrarlı bir düşüşe işaret etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Aralık ayında enflasyonda önemli bir düşüş gösterdi. Aralık ayında gelen veriler yaklaşık bir yılın en düşük seviyesine getirdi. Ancak sonrasında ise TÜFE rakamının %6,4 olarak geldi. 

Şu anda Bitcoin güncel fiyat 22.045 dolardan işlem görüyor. Bitcoin (BTC) fiyatı gibi değişken varlıkların maliyetini artırabilen enflasyonu düşürme durumunu güçlendiriyor.

Bitcoin güncel fiyat: Hareketler tersine mi dönecek?

Ocak ayı için beklenenden daha yüksek bir enflasyon verisi, başlangıçta yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Bununla birlikte, ABD Dolar Endeksi (DXY) yüksek seviyelerden toparlanırken ve S&P 500 Endeksi cesaret verici bir başlangıca açıldı. Bitcoin güncel fiyat; ani bir tersine dönüşün ardından şimdi bir ayı tuzağı durumu oluşturuyor. 

Enflasyon, BTC’nin 25.000 dolara ulaşmasının kısa vadede gerçeklikten çok da uzak olmadığı yönünde spekülasyonlara yol açtı. Diğer yandan kripto endüstrisinin hisse senetleri ile yakın korelasyonu, doğrudan dış etkenlere tabi olduğu için riskli bir meseledir.

Bitcoin kaç dolar?

Bitcoin güncel fiyat an itibarıyla 22.075 doları gösteriyor. Son 24 saat içinde BTC/USD paritesi 22.000 doları geçerek kritik bölgede kalmaya devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin