Bitcoin grafiğinde aylar sonra Golden Cross görüldü! Yükseliş mi geliyor?
Bitcoin grafiğinde aylar sonra Golden Cross görüldü! Yükseliş mi geliyor?

Bitcoin grafiğinde aylar sonra Golden Cross görüldü! Yükseliş mi geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, iki haftadan uzun bir süredir artan kanal modeli içinde yükseliyor. Bununla birlikte, bu formasyon düşüşe işaret eder ve destek trend çizgisinin kırılması üzerine önemli bir düşüşü teşvik eder.

Anahtar noktaları:

  • Yükselen bir kanal modelinin oluşumu, Bitcoin fiyatında geçici bir düzeltmeye işaret ediyor.
  • 50 günlük ve 200 günlük MA’lar arasındaki geçiş, uzun vadeli bir yükseliş rallisine işaret ediyor.
  • Bitcoin’de gün içi işlem hacmi 15,5 milyar dolar, bu da %32’lik bir kayıp anlamına geliyor.

Bitcoin’in Golden Cross tarihi

TradingView Chart

50 MA (hareketli ortalama) eğiminin teknik göstergesi 200 MA’nın üzerine çıktığında Golden cross oluşur. Golden cross, daha kısa bir hareketli ortalama daha uzun bir hareketli ortalamanın üzerine çıktığında oluşur. Bu olay, birçok yatırımcı tarafından bir yükseliş sinyali olarak yorumlanır ve kripto paranın muhtemelen daha yüksek hareket edeceğini ima eder.

Bitcoin fiyatındaki Golden cross en son 14 Eylül 2021’de gözlemlenmişti, ardından fiyatlar %50 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.789 dolara ulaştı.

Bundan önce, 20 Mayıs 2020’de Golden cross gerçekleşti ve boğa trendiyle birlikte Bitcoin fiyatı %700 artarak 64.758 dolar zirvesine ulaştı. Ancak 18 Şubat 2020’de günlük grafik aynı geçişi gösterdi ancak önemli bir ralliyi tetikleyemedi.

Günümüze dönersek, 50 ve 200 günlük MA’ların yeniden golden crossover’ın eşiğinde olduğunu ve yükseliş trendinin devam etme olasılığını artırdığını gösteriyor.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin Price

Yazım sırasında, Bitcoin fiyatı 23.388 dolardan işlem görüyor ve yükselen kanal modeli içinde dalgalanmaya devam ediyor. Bununla birlikte, satış baskısı devam ederse, kripto para fiyatı daha da düşecek ve modelin destek trend çizgisine meydan okuyacaktır.

Trend çizgisinin altında kapanan günlük bir mum, satış baskısını hızlandıracak ve Bitcoin’i daha uzun bir düzeltme için dengeleyecektir.

Bu aşağı yönlü geri çekilme, aşırı alımı etkisiz hale getireceği ve yükseliş momentumunu tazeleyeceği için kripto para sahipleri için çok önemlidir. Kripto para fiyatı, yukarıda belirtilen desteğin üzerinde sürdürülebilirlik gösterirse, alıcılar bir geri çekilme fırsatı yakalayabilir.

Eğilim: Boğa

Volatilite: Yüksek

Direnç seviyeleri: 25.000 dolar ve 28.000 dolar

Destek seviyeleri: 22.500 dolar ve 21.500 dolar

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin