bitcoin gold
bitcoin gold

Bitcoin Gold Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Blockchain‘indeki 1 Ağustos çatallanması ile adını duyduğumuz Bitcoin Cash’in ardından, yaklaşan 25 Ekim çatallanmasıyla adı duyulmaya başlanan Bitcoin Gold nedir, nasıl ve nereden alınır?

23 Ekim güncelleme:

Birçok farklı kripto parayı listeleyen yobit.net, Bitcoin Gold’u alım-satıma açtığını duyurdu. 

 

Bitcoin Gold nedir?

Simgesi (BTG) olan Bitcoin Gold, (07:00- 24 Ekim 2017’de gerçekleşecek Bitcoin blockchain’inin bir bölünmesidir. Bu bölünme, çatallanma ve fork olarak da adlandırılmaktadır. Bitcoin Gold madencileri, önceden belirlenmiş blok boyutlarında, yeni bir işyeri istihdam algoritması ile blok oluşturmaya başlayacak ve bu, Bitcoin ağının yeni bir yol ayrımına neden olacaktır. Orijinal Bitcoin blockchaini bozulmadan devam edecek, ancak blok zincirin yeni bir kolu orijinal zincirden ayrılacaktır. Yeni yol, Bitcoin’in çatala kadar olan işlem geçmişi ile farklı bir blockchain yani yeni bir ağdır; ancak buradan itibaren ayrılır. Bu işlemin bir sonucu olarak, yeni bir kripto para birimi doğar. 25 ekim 2017’den sonra oluşacak bu yeni kripto para Bitcoin Gold olacaktır.

Bitcoin Gold’un amacı nedir?

Bitcoin Gold’un iddiası, Bitcoin madenciliğini merkezi olmayan hale getirmektir. Bitcoin madenciliğinin artık yalnızca büyük oyuncuların elinde olması bireylerin bitcoin üretimi yapma şanslarının azalması probleminin çözümünü hedeflemektedir. Satoshi Nakamoto’nun “bir CPU bir oyu” ile ilgili idealist vizyonu, madencilik ekipmanlarının imalatı ve dağıtımının, çok az sayıda varlığın egemen hale geldiği bir gerçeklik ile değiştirildi; bunlardan bazıları, madenciler ve Bitcoin’e karşı şiddet uygulamalarına maruz kalmıştı bir bütün olarak ağ. Bitcoin’in prova işi algoritmasını SHA256’dan Equihash’e değiştirerek, uzmanlaşmış SHA256 madencilik ekipmanları Bitcoin Gold blockchain madenciliği için eskimiş olacaktır. Böylelikle, Bitcoin Gold, dünyadaki sayısız yeni insana saygın ana akım şirketler tarafından üretilen ve dağıtılan yaygın tüketici donanımıyla madencilik sürecine katılma fırsatı sağlayacaktır. Bitcoine nazaran daha da anonim olmayı hedefliyorlar.

Bitcoin Gold’u nasıl alabilirim?

Bitcoin Gold (BTG) ilk kripto para dağıtım yöntemi Bitcoin Cash (BCH) tarafından kullanılan yöntem ile tamamen aynıdır. 25 Ekim’de BTC özel anahtarlarına sahip olan tüm Bitcoin sahiplerine Bitcoin Gold gönderilecektir. (Bit 491 407) 1 BTC = 1 BTG oranında Bitcoin Gold alabileceksiniz. Örneğin 2 BTC’niz varsa 2 BTG alacaksınız. Bitcoin Gold işlemlerini yapmak için BTC özel anahtarlarını kontrol etmeniz gerekiyor.

Çatallanma sırasında Bitcoin Gold BTG alacağımdan emin olmak için ne yapmalıyım?

Bitcoinlerinizi 25 Ekim çatalından önce private keys yani güvenlik anahtarı sizde olan herhangi bir güvenli Bitcoin cüzdanında saklıyor olmanız yeterlidir. Bazı cüzdanlar BTG’ye doğrudan erişim imkânı sunarken bazıları size ek teknik adımlar atmanızı isteyebilir. BTC’yi ve BTG’yi  destekleyen doğrulanmış cüzdanlar, Bitcoin Gold ana sayfasında listelenir.

Bitcoin Gold’u destekleyen borsalar

Paribu, Türkiyede Bitcoin Gold’u destekleyen borsalar arasında yer almaktadır.  Global bazda Bitcoin Gold’u destekleyen borsalar listesini ve linklerini aşağıda görebilirsiniz.

 

HitBTC

Exchange

BitStar

Exchange

Yobit

Exchange

pool.gold

Pool

BitBay

Exchange

Guarda

Wallet

Paribu

Exchange

Minergate

Pool

Abucoins

Exchange

Beatcoin

Exchange

Bitcoin India

Exchange

Nibiru

Pool

Pool

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin