bitcoin gold
bitcoin gold

Bitcoin Gold Görevini Tamamladı ve Bitcoin Fiyatı 5.600 $’a Düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyat grafikleri için oldukça hareketli bir haftayı geride bıraktık. Bitcoin ağında olması beklenen Bitcoin Gold bölünmesi 491.407’nci blokta gerçekleşti ve kripto para sektörünün nur topu gibi bir bebeği daha oldu.

Bitcoin gold
Bitcoin gold

Bitcoin Gold

25 Ekimde gelmesi beklenen BTG, dünyaya gözlerini yaklaşık bir gün önce açtı. Doğum hazırlıkları için günlerdir Bitcoin alarak cüzdanlarında hazırlık yapan yatırımcılar, var olan Bitcoinleri adedince Bitcoin Gold alabilecekler. Türkiyedeki ve dünyadan birçok borsa kullanıcılarına bedava BTG verileceğini ancak henüz listelerinde alım-satım için yer verilmeyeceğini duyurdu, ancak yobit hariç.

Yobit, dün yaptığı bir duyuruda BTG’yi listeleyeceğini bildirdi ve alım-satıma açtı. Coinmarketcap listelerine de girmeyi başaran BTG, 479$ kurundan açılış yaptı, 539$’a kadar yükselen yeni bebeğimiz, bölünmenin tamamlanması ve kullanıcılara gönderilen BTG’lerin satışa başlamasıyla gerileri. Güncel 430$ kurundan işlem görüyor.

Bitcoin 5.600$

Bitcoin fiyatı son 7 günde bazı borsalarda 6.200$ seviyelerine kadar yükseldi, piyasa değeri 100 milyar doları aştı. Bunun en büyük nedeni bölünme sonrası BTC yatırımcılarının birebir Bitcoin Gold alabilecek olmasıydı. Beklenen oldu, bölünme gerçekleşti, yatırımcılar BTG alma haklarını kazandılar ve sabahı beklemeden Bitcoinlerini satmaya başladılar. Bu toplama işlemi, bitcoin fiyatının yükselmesine, hızlı satış işlemi ise ani şekilde düşüşe neden oldu. Son 24 saatte 3.1 milyar dolarlık Bitcoin işlem hacmine ulaşıldı.

Sırada ne var?

Bunun cevabını vermek her zaman olduğu gibi oldukça güç. Bir uzman çıkıp ”Bitcoin 20bin doları aşar” diyor ve ardından BTC fiyatı yükselmeye başlıyor, bir diğer uzman çıkıp ”sahtekarlık” dediğinde ise BTC fiyatı düşüşe geçebiliyor. Her kripto para birimi için bunu söylemek neredeyse mümkün çünkü henüz hiçbirinin gerçek değerinin ne kadar olacağını bilmiyoruz.

Neyse, sırada şu var; Bitcore Hard Fork… 463.619’inci Bitcoin bloğunda bulunan ve bölünmesi daha önce sessizce gerçekleşen Bitcore, BTX simgesiyle zaten işlem görüyor. ICO sürecini yeni başlatan kripto para, hızıyla ve Bitcoin ağındaki bölünme tartışmalarına neden olan geliştirmeleri yapmış olmasıyla ön plana çıkıyor. Ayrıca, BTX yatırımcılarına varlıklarının haftalık %3’ü kadar bonus ve 30 ekimde bir defaya mahsus %25 bonus vermesiyle yatırımcıların merakını üzerinde topluyor. Coinmarketcap verilerine göre 6.80$ kurundan işlem görüyor.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin