Bitcoin gerçekleşen fiyatının altında! Ne anlama geliyor?
Bitcoin gerçekleşen fiyatının altında! Ne anlama geliyor?

Bitcoin gerçekleşen fiyatının altında! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir içi analitik firması Glassnode’a göre, Bitcoin fiyatı, art arda 23 gün sonra piyasa maliyeti bazının üzerine çıktıktan sonra gerçekleşen fiyatın altına düştü. Gerçekleşen fiyat şu anda 21.700 dolardır ve toplam satın alma fiyatını yansıtır.

Bunu takiben, Glassnode’a göre, piyasanın toplam zararda olduğu düşünülebilir. BTC fiyatlarının şu anda gerçekleşen fiyatın altında olması nedeniyle kısa vadeli hedef belirsizliğini koruyor. Kripto korku ve açgözlülük enddeksi, piyasadaki korkuyu yansıtan “korkuya” geri döndü.

En son zincir içi işlem itibariyle BTC arzının ortalama değerini gösteren 21.700 dolarlık gerçekleşen fiyat, Bitcoin 20.910 dolara düştüğünde 19 Ağustos’ta ihlal edildi. CoinMarketCap’e göre, Bitcoin fiyatı şu anda son 24 saat içinde marjinal bir düşüşle 21.315 dolara geriledi.

Fed’in faiz oranlarını tahmin edilenden daha az artıracağına yönelik ihtimaller azaldıkça, dijital varlıklar değer kaybediyor. İki Fed üyesi, James Bullard ve Esther George, Perşembe günü Eylül ayındaki faiz artırımının boyutuna ilişkin farklı göstergeler verdiler. Ancak, her ikisi de borçlanma maliyetlerini artırmaya devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bitcoin uzun vadeli birikime giriyor

Bitcoin döngüleri, uzun vadeli yatırımcılar ve daha yeni spekülatif alıcılar arasında sürekli gelişen bir arz dengesi tarafından yönlendirilir.

Yakın tarihli bir Glassnode analizine göre, RHODL Oranı önemli bir düşüş eğiliminde olmaya devam ediyor ve bu da USD servet dengesinin uzun vadeli varlıkları olan BTC sahiplerine doğru kaymaya devam ettiğini gösteriyor.

RHODL Oranındaki düşüş, eski kripto paraların USD değerinin çoğunluğunu elinde tuttuğunu gösterir ve bu da uzun vadeli birikim davranışına işaret eder. Sonuç olarak, Bitcoin için mevcut eğilimin uzun vadeli birikim olduğu söylenebilir.

Kısa vadede, Fed’in önümüzdeki hafta Jackson Hole, Wyoming’deki yıllık sempozyumu, Bitcoin fiyatıyla ilgili izlenmesi gereken önemli bir olay olmaya devam ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın, son haftalarda piyasaları harekete geçiren finansal koşullarda yakın zamanda bir gevşemeye destek olabileceğine dair spekülasyonlar var.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin