featured

Bitcoin Fonu, hayır kurumuna $5M dolar bağışladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Ananas(Pineapple) Fonu’nun anonim kurucusu zenginliğini aşırı yoksulluk içinde kalan Kenyalılara yardımcı olmak için kullanıyor..

Pineapple Fund, GiveDirectly’ye 5 Milyon Dolar Bağış Yapıyor

Pineapple Fund’un kurucusu olan “Pine”, fakir ve kırsalda yaşayan Kenyalılar için 12 yıllık temel gelir finanse eden GiveDirectly’ye 5 milyon dolar bağışta bulunduğunu açıkladı.

GiveDirectly bağışı Twitter sayfasından doğruladı ve Coinbase hesabı aracılığıyla bağışı kabul ettiğini sözlerine ekledi.

Bu ayın başında, kimliğinin gizli kalmasını isteyen bir Bitcoin milyoneri tarafından kurulan Ananas Fonu(Pineapple Fund), 5.000’den fazla BTC’yi dünyadaki değerli hayır kurumlarına bağışta bulunmayı taahhüt etti.

Kaynak: Pineapple Fund

Bugüne kadar, Ananas Fonu, 14 farklı hayır kurumuna 15 milyon dolardan fazla bağışta bulundu.

GiveDirectly’ye yapılan 5 milyon dolarlık bağış, fonun halka açtığı en büyük krediydi. Önceki bağışları 50.000 dolardan 1 milyon dolara kadar değişiyordu. Bunlar çeşitli farklı hayır kurumlarına ve araştırma organizasyonlarına dağıtıldı.

Geçen hafta, Ananas Fonu, İnternet Arşivi’ne 1 milyon dolar bağışladı. Ayrıca kripto para odaklı kar amacı gütmeyen BitGive’e 500.000 dolar bağışta bulundu.

Fakat Ananas Fonu, gütebilecek en iyi şerefinin ifadelerinden birini temsil ederken, yoğun taraflı şifreleme topluluğunda tartışmalara neden olmaktan bile kaçınamadı.

Tartışmalardan Kaçamadı

Yavaş doğrulama süreleri ve yüksek işlem ücretlerinden ötürü Pine, bir yardımlaşma seçeneği olarak BCH’yi desteklemek için kripto para ödeme işlemlerini kabul etmeye çağıran bir makale yayınladı.

Bu, aslında Bitcoin nakdi için bir pazarlama taktiği olduğu yönündeki şüpheli suçlamaya yol açtı ve kripto para tartışmalarını arttırdı.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin