Nisan Bitcoin için en iyi ay olabilir – işte nedeni
Nisan Bitcoin için en iyi ay olabilir – işte nedeni

Bitcoin FOMO? BTC Ağında Yeni Oluşturulan Adresler Ocak 2018’in zirvesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ağında yeni oluşturulan adresler Ocak 2018’den beri görülmedik sayılara ulaştı. Bu, bir Bitcoin FOMO (fırsat kaçırma endişesi) işareti olabilir mi?

Bitcoin’in yükselen fiyatı yeni yatırımcıları çekiyor gibi görünüyor. Analiz şirketi Glassnode’dan alınan veriler, BTC ağının yaklaşık üç yıl içinde yeni oluşturulan adreslerde rekor kaydettiğini gösterdi.

Bitcoin FOMO Başlıyor mu?

Piyasayı domine eden kripto para, geçtiğimiz birkaç ay içinde muazzam bir performans gösterdi. Eylül ayı başlarında 10.000 dolarlık fiyat mücadelesi çoktan geride kaldı. Gerçeği söylemek gerekirse, BTC o zamandan beri fiyatını neredeyse ikiye katladı.

Yalnızca geçen ay boyunca, Bitcoin birkaç ardışık sırayla yeni 2020 zirvelerini kaydetti.

Bu etkileyici fiyat-performans, CNBC gibi yayın organlarının haberleri yayınlamaya başlamasıyla ana akım medyada büyük yankı buldu. Şimdi 2017 sonu ve 2018 başı gibi bir izlenim var ve Glassnode’un verileri de bunu doğruluyor gibi görünüyor.

Aşağıdaki grafiğin gösterdiği gibi, yeni oluşturulan BTC adreslerinin sayısı neredeyse üç yılın en yüksek seviyesinde. Ağda en son Ocak 2018’de bu kadar çok sayıda adres göründü.

O zamanlar Bitcoin, 20.000 dolara ulaşan tüm zamanların en yüksek fiyatına yol açan kayda değer fiyat artışının izini sürmeye başlamıştı. BTC bu gıpta ile bakılan seviyenin üzerine çıkmanın sadece birkaç yüz dolar gerisinde olduğundan, kitleler yeniden daha fazla ilgi göstermeye başladı.

New Addresses On The BTC Network. Source: Glassnode

Gerçekleşen Fiyatta Bitcoin ATH görüldü

Geleneksel Bitcoin fiyatı henüz tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmamış olsa da, varlığın gerçekleşen fiyatı bunu başardı. Glassnode verileri, gerçekleşen fiyatın tarihinde ilk kez 7.000 doların üzerine çıktığını gösterdi.

Bitcoin Realized Price ATH. Source: Glassnode

İlk kripto paranın gerçekleşen fiyatı, gerçekleşen piyasa sermayesinin mevcut arz ile bölünmesiyle hesaplanıyor. Gerçekleşen piyasa değeri ise her Harcanmamış İşlem Çıktısının (UTXO) en son taşındığı zamanki fiyatla çarpılmasıyla hesaplanır.

Başka bir deyişle, gerçekleşen fiyat ve gerçekleşen piyasa değeri, uzun süredir kaybedilmiş veya taşınmamış bitcoinleri hariç tutmayı amaçlamakta. Bu nedenle, şimdiye kadar yaratılmış tüm paraları dikkate alan geleneksel piyasa değeri veya fiyatından farklı bir rakam olarak ortaya çıkıyor.

Analiz şirketi, gerçekleşen fiyatın “ortalama BTC maliyet temeli olarak yorumlanabileceğini” söylüyor.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin