bitcoin TL
Bitcoin (BTC) flaş yükselişi, Türk lirasının ani değer kaybı ile ilgili olabilir mi?

Bitcoin (BTC) flaş yükselişi, Türk lirasının ani değer kaybı ile ilgili olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı, hafta sonu yaklaşık 500 dolarlık ani bir sıçramayla 10.650 doların üzerine çıktı. Bitcoin haftalık kapanışı ise yaklaşık 10.150 dolardı. Ancak, günün ortasında beklenmedik bir sıçrama görüldü. Satışlar ise bir saat sonra süren yükselişin kırılmasından sonra yeniden başladı. Ardından 10.300 dolar seviyesine doğru bir düzeltme geldi.

Bitcoin’in fiyatı, şu an günlük yüzde 2,6 yükseliş ile 10.360 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin fiyatı günün ilk saatlerinde ani bir sıçrama gördü

USD/TRY paritesi ani şekilde 6 TL’ye fırladı

Eşzamanlı olarak, Pazar günü geç saatlerde, Türk Lirası ise ters bir hareket sergiledi. Türk Lirası fiyatı, dolar cinsinden birkaç saniye içinde yaklaşık yüzde 15 değer kaybetti. dolar/TL kurunda görülen ani sıçrama kısa sürdü ve parite ardından yeniden kendi trendine döndü. Şu dolar/TL paritesinin 5.80 civarında işlem gördüğünü görüyoruz.

Bu tür ölçekteki yüzdelik hareketlerin egemen bir para birimi üzerinde birçok sonucu olabilir. Büyük bir makroekonomik hareket, yükselişi etkilemiş gibi görünmese de yatırımcılar, bir hatadan veya muhtemelen bir makro fonun büyük bir zararla durdurulduğundan şüpheleniyor.

Bununla birlikte, fiyat hareketlerinin zaman çizelgesi, Bitcoin [BTC] ‘deki spekülasyonun Libra’nın sıkıntılarından etkilenmiş olabileceğini göstermekte.

Türk lirasındaki ani sıçrayış hareketi, 26 Ağustos tarihinin ilk saatlerinde (TSİ 01.00)gerçekleşti. Bitcoin’deki ani artış ise yine TSİ 03.00 sularında meydana geldi.

Ayrıca, Türk lirasının hızlı değer kaybı ve Bitcoin’deki ani yükseliş arasındaki ters ilişki hareketin arkasındaki mantığı haklı çıkarır yönde bir izlenim bıraktı. Yatırımcılar, Son Bitcoin artışının Türk Lirasındaki ani hareket nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini de düşünebilirler. Yine de, söylemekte fayda var ki, korelâsyon nedenselliğin kesin bir sonucu değildir. Dolayısıyla, fiyat hareketleri de birbirinden tamamen bağımsız da oluşmuş olabilir. Ancak aynı zaman dilimine denk gelmiş bu iki ters hareket, yabancı basın dahil birçok kişinin dikkatini çekmiş gibi görünüyor.

Peki, siz ne düşünüyorsunuz? Büyük bir yatırım fonu, böyle bir harekete neden olmuş olabilir mi?

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin