Bu metrik Bitcoin fiyatıyla ilgili ipucu verebilir! İşte önemi
Bu metrik Bitcoin fiyatıyla ilgili ipucu verebilir! İşte önemi

Bu metrik Bitcoin fiyatıyla ilgili ipucu verebilir! İşte önemi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu metriğe göre Bitcoin devam eden düzeltmenin dibine ulaşmaya çok yaklaşmış olabilir. Kısa bir süre önce kripto para analiz şirketi olan IntoTheBlock şirketi tweet yayınladı. Şirket olası bir BTC açığı olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Şirket yaptığı analizi, Bitcoin’in açık faizinin en büyük kripto para biriminin son zamanlarda yaklaşık %2,25’lik yıllık zirveye ulaşan değerine göre hesapladı. Coinglass tarafından elde edilen verilere göre, yatırımcılar tarafından tutulan tüm olağanüstü sözleşmeleri temsil eden Bitcoin vadeli işlemleri, son zamanların toplamının %28,86’sını oluşturan kripto devi Binance ile 16.68 milyar dolarlık yeni bir rekor seviyeye ulaştı. FTX ve CME Grubu ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor (sırasıyla oranlar %17,65 ve %14,06).

IntoTheBlock, Bitcoin’in yükseliş trendini sürdürmeden önce 29.400 dolara düştüğü Temmuz 2021’de düşen Bitcoin fiyatlarının arka planında OI/MC oranının da arttığına dikkat çekti. Bu oran göz önüne alındığı zaman şirket şimdiki oranlarla Temmuz ayında gerçekleşen oranları karşılaştırdı.

Bunun neticesinde analitik firması bu sefer benzer bir senaryonun gerçekleşme olasılığın yüksek olabileceği konusunda yorumunu takipçileriyle paylaştı. Geçen yıl Temmuz ayında Bitcoin fiyatı %10 oranında düşüş yaşamıştı. 2022 yılının ilk ayına da düşüşle başlayan BTC yazım sırasında 41.502 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük endeksi 6 ayın en düşük seviyesinde!

BTC günlük grafiğine göre göreceli güç endeksi (RSI), 17 Mayıs’tan bu yana ilk kez 30 seviyesinin altına geriledi. Bu gösterge en büyük kripto para biriminin aşırı satıldığını ortaya koyuyor.

Ayrıca önemli bir gösterge olan BTC korku ve açgözlülük endeksi ise 8 Ocak tarihinde 10 seviyesine kadar geriledi. Ayrıca bu hafta yaşanan düşüşe rağmen Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz de BTC fiyatının 38.000 dolarda yer alan güçlü desteğin altına gerilemeyeceğini belirtiyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin