featured

Yatırımcılar merakla bunu bekliyor: Bitcoin fiyatının yeniden yükselişe geçtiğini ne zaman göreceğiz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, birkaç hafta önce FTX kripto borsasının çökmesiyle birlikte keskin bir düşüş yaşadı. Fiyat son birkaç hafta içinde istikrar kazandı ve şimdi yeniden 17,000 dolar seviyesine yükseldi. Şu anda büyük çöküş sona ermiş gibi görünüyor. Ancak, piyasa liderinin fiyatının yeniden 20,000 doların üzerine çıktığını ne zaman göreceğiz?

BTC son haftalarda nasıl performans gösterdi?

Bitcoin, FTX kripto borsasının çökmesinden sonra, 16,000 doların altına düştü. Bu ivme ile birlikte fiyat, 15,000 dolara doğru ilerlemeye başladı. Bu seviyeler 2022 yılı için en düşük seviyeler oldu.

Bitcoin grafik

Son birkaç hafta içinde, fiyat yeniden 16,000 dolar seviyesinin üzerinde dengelendi. Son zamanlarda fiyat, kısa bir süre için tekrar 17,000 doların üzerine çıkmayı başardı. Bu, fiyatın Aralık ayında hâlâ 20,000 dolara yükselebileceğinin bir işareti olabilir.

Ayı piyasası ile dip bulundu mu?

Bitcoin, FTX çöküşünden sonra mevcut ayı piyasası içinde en düşük seviyesine ulaşmış olabilir. Bu düşük seviyeyi Haziran 2022’de fiyatın ilk kez 18,000 doların altına düştüğü zaman zaten görmüştük. Ancak FTX kripto borsasının beklenmedik çöküşü fiyatta o kadar keskin bir düşüşü tetikledi ki BTC daha da düştü.

Aslında bu sefer düşük seviyelere dokunulabilir. Çünkü 2023 yılında yeniden sürdürülebilir fiyat artışları görebiliriz. Bunun birkaç nedeni var:

Çöküşten önce, bazı olumlu piyasa sinyalleri vardı. Ayrıca düşen enflasyon gibi dış etkenler olumlu bir eğilimi destekliyor.

Tüm zamanların en yüksek seviyesinden %75’in üzerindeki düşüş, son ayı piyasalarında görülene benziyordu.

2023 yılı, Bitcoin fiyatının yıl ortasında 3,500 dolardan 10,500 dolara yükseldiği 2019 yılına eşdeğer olabilir. Çünkü iki ayı piyasasının seyri çok benzer.

Fiyat ne zaman tekrar yükselebilir?

Aralık, başka bir güçlü yükseliş ayı olabilir. Tarihsel olarak bakıldığında, özellikle yıl sonuna doğru yeniden hafif artışlar bekleyebiliriz. Ancak bunun 20,000 doların üzerine çıkmak için yeterli olup olmayacağını söylemek zor.

Öte yandan 2023’te gerçekleşecek bir fiyat artışı çok daha güçlü olmalı. 2019’dakine benzer bir gelişme görürsek Bitcoin fiyatı önümüzdeki yıl yeniden 40,000 doların üzerine çıkabilir. Bu seviyeye dokunulmasının ardından 50,000 dolara doğru olan yol açılabilir.

Bitcoin satın almak için iyi bir zaman mı?

Son aylarda fiyatların çok düşük olması nedeniyle birçok yatırımcının kripto piyasasına olan ilgisi azaldı. Ancak 2018 ve 2019 yıllarının başında da benzer bir durum vardı. Bitcoin fiyatı 3,500 dolara düştü ve 2017’nin sonundaki büyük boğa piyasasına yatırım yapan birçok yatırımcı ilgisini kaybetti.

Mevcut piyasa aşaması aslında BTC fiyatı için düşük anlamına geliyorsa, şimdi Bitcoin satın almak için ideal bir fırsat olacaktır. Düşük fiyatların ne kadar devam edeceğini söylemek zor. Piyasa liderinin fiyatının 15,000 doların altına düşüş yaşaması da hâlâ yüksek olasılıklar arasında yer alıyor.

Bitcoin enflasyonla savaşabilir mi?

Birçok ekonomi uzmanı piyasalarda yaklaşan bir durgunluk öngörüyor. Özellikle bu senaryo, Bitcoin için önemli bir test olacaktır. Kripto para piyasasının lideri yine kendi kurallarına uygun oyuna devam edebilir mi?

Bununla birlikte, BTC fiyatı bilinen döngülerine devam ederse, özellikle bir krizde yatırım yapmak için eşsiz bir fırsat olacaktır. Fiyatın tekrar ne zaman yükseleceğini bilemeyiz. Ancak, yılın başındaki birkaç hafta, heyecanlı geçebilir.

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin