Bitcoin 14.100 dolara dokundu, kripto para piyasa hacmi 15 milyar dolar arttı
Bitcoin 14.100 dolara dokundu, kripto para piyasa hacmi 15 milyar dolar arttı

Bitcoin fiyatının artışı devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son birkaç yıldır farklı dövizlerle kıyasladığımızda en iyi performansı gösteren ve 2017 başlarından itibaren yükselişiyle dikkat çeken Bitcoin fiyatı 11 bin doları aştı. 9 bin dolar bandını aşmasından yalnızca 48 saat sonra 10 bin dolar bandını aşan Bitcoin, bu gün de yükselişini sürdürdü ve tüm zamanların yeni en yüksek seviyesi olarak globalde 11 bin 500 dolar seviyesinden, Türkiyede ise 49 bin 799 TL seviyesinden işlem gördü. Çokta uzak olmayan tarihte yalnızca bin dolar seviyesine ulaşmış ve bu gün on katından fazla bir değere sahip olan Bitcoin fiyatının artışı devam eder mi?

Bitcoin fiyatındaki artış balon, ya da doğal bir artış tartışmaları sürerken, şüphesiz ki Bitcoin en büyük kripto para olma özelliğini koruyor ve aradaki farkı açmaya devam ediyor. Bu gün itibariyle 185 milyar dolar piyasa değerine ulaşan BTC kripto paraların toplam piyasa değerinin %55’inden fazlasını oluşturuyor ve 24 saatlik işlem hacminde 9.95 milyar dolarlık işlem ile yeni bir rekor seviyeye ulaşmış durumda. Tüm tartışmalara rağmen, BTC büyümeye devam ediyor.

2017 yılının bitmesine yalnızca bir ay kala Bitcoin fiyatının artışı devam eder mi? sorusu sıkça sorulmaya devam ediyor. Son iki haftada BTC fiyatının %50 arttığını düşündüğümüzde ve bu artışın devam edebileceğini varsayarsak, bir Bİtcoin fiyatının 15 bin doları aşması hiçte şaşırtıcı olmayacak gibi görünüyor.

Bitcoin fiyatı neden artıyor?

Bu soruya genel bir cevabı geçmişteki yazılarımızda bulabilirsiniz ancak bu günlerde Bitcoin fiyatı neden artıyor sorusunun cevabı ise:  CME Group (Chicago Ticari Takası), bu yılın sonunda dijital para birimi Bitcoin’in vadeli işlem sözleşmelerinin arzına başlayacağını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde ise Kore’nin en büyük ikinci bankası Shinhan Bank, Kripto Para cüzdanı çıkarmak üzere hazırlık yaptığını duyurdu. Bu gibi olumlu haberler, Bitcoin’e olan arz ve talebin artmasında ciddi rol oynamaktadırlar.

Bitcoin fiyatının artışı devam eder mi?

Geçtiğimiz günlerde Ekonomist Tuur Demeester yeni bir Bitcoin fiyat tahmininde bulunmuş ve BTC fiyatının 2011 yılından itibaren büyüme analiz grafiğini yayınlamıştı. 22 Kasım 2017 için 10 bin dolarlık bir tahminde bulunan Tuur Demeester, Temmuz 2021’de bir Bitcoin fiyatının 100 bin doları göreceğini öngörüyor.

Bitcoin fiyat tahmini 100bin dolar

Ayrıca, Wall Street stratejisti Tom Lee, Bitcoin’in 2022 yılına kadar 55 bin Dolar’a kadar yükseleceği tahmininde bulunurken, hisse senedi analisti Ronnie Moas, önümüzdeki 10 yılda ise 25-50 bin$ arasında bir seviyede olacağını söylemişti. Ünlü analist  Kay-Van Petersen de, Bitcoin fiyatının 10 yıl içerisinde 100 bin Dolar’ı aşacağına inananlar arasında yer alıyor.

Bitcoin tarihinde her düşüş, yeni bir sıçrayışın başlangıcı olmuştur. Hatta bazen düşüş ne kadar yüksek olursa sıçrayışta o derecede yükselir. Ancak işin ilginç kısmı, Bitcoin fiyatı son günlerde hiç düşmeden yükselmeye devam ediyor.

Dünyanın birçok yerinde uzman, analist ve kurumsal firmaların da desteğini arkasına alan Bitcoinin yalnızca 21 milyon adet üretilebileceğini ve günümüzde ancak 16.7 milyonunun piyasada dolaşımda olduğunu düşününce bir Bitcoin fiyatının 15bin, 50bin ve hatta Demeester’ın grafiğinde olduğu gibi 100 bin doları bulması yalnızca zaman meselesi diyebiliriz.


Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kar-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto para haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin