featured

Bitcoin fiyatındaki düşüş, gelecekteki getirilerin muhtemelen daha büyük olacağına işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link
Bitcoin düşüşünün ardından daha da güçlendi. Bitcoin fiyatındaki düşüş, gelecekteki getirilerin muhtemelen daha büyük olacağına işaret ediyor. 

Bitcoin fiyatındaki düşüş, kayıplarının çoğunu düzeltmeden önce hafta sonu boyunca yaklaşık yüzde 20 civarındaydı. Dijital para ticaret şirketi Genesis Global Trading’e göre, son dört kez bitcoin, bu yıl yüzde 20’den fazla düştü ve iki hafta içinde ortalama yüzde 28 oranında tekrar toparladı.

Veriler, dört hafta sonra, dijital para biriminin ortalama yüzde 61.5 kazanmış olduğunu gösterdi.

Haftalardaki bitcoin performansında % 20’den fazla düşüş

Kaynak: Genesis Global Trading

Dijital para birimi bu hafta bitcoin’in geleceğine ilişkin belirsizlik nedeniyle 5,507 dolara kadar düştü. Geliştiriciler, bitcoinin işlem hızlarını ve maliyetlerini iyileştirmenin en iyi yolunu kabul etmiyor ve dijital para birimi cinsinden ayrılıyordu.

Geçen çarşamba günü bazı geliştiricilerin SegWit2x adlı bir güncelleme önerisini iptal ettikten sonra, yatırımcılar Ağustos ayında kurulan bitcoin’in forku “bitcoin cash” i satın almaya başladı. Bitcoin’in bir başka alternatif versiyonu olan “bitcoin gold”, dijital para birimini özel donanıma daha az bağımlı hale getirme veya “araştırma” sürecini yapmak için Pazar günü başlatıldı.

Bitcoin bu yıl şimdiye kadar dayanıklı olduğunu kanıtladı. Bitcoin, Ağustos ayından sonra bitcoin ve bitcoin cash olarak rekor seviyelere ulaştı. Bitcoin, Çin’in dijital para birimlerine yaptığı darbeden sonra Eylül ayında 2.000 $ ‘lık bir düşüşten daha fazlasını gördü. Dijital para birimi meraklıları, kazançları kurumsal yatırımcıların ilgisini çeken bir konu olarak nitelendiriyor. Özellikle bu yılın ilerleyen saatlerinde bitcoin’in piyasaya sürülmesi, bitcoin ticareti fonu gibi diğer ürünlerin piyasaya çıkmasına neden olabilir.

Fundstrat’tan Tom Lee, bitcoin’in 2022 yılına kadar 25.000 doları aşabileceğini öngörüyor. Eski Fortress hedge-fon müdürü Mike Novogratz , Ekim ayında CNBC’nin ” Hızlı Para ” üzerine yaptığı açıklamada bitcoinin önümüzdeki altı ila 10 ay arasında 10.000 $ ‘a çıkacağını söyledi .

Kaynak: CNBC

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin