CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni
CME Bitcoin vadeli işlemleri artık BTC'den daha maliyetli, işte nedeni

Bitcoin fiyatındaki artışı opsiyon ticaretindeki yükseliş tetiklemiş olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son 24 saatte Bitcoin fiyatında nispeten keskin bazı hamleler gözlemledik. Bu haberin yazıldığı esnada bir numaralı kripto para birimi 7.200 doların üstünde kalmak için büyük bir mücadele veriyor.

Bitcoin opsiyon ticareti son 48 saatte yükselişe geçti

Birçok analist, bu küçük dalgalanmayı, Bitcoin opsiyon ticaretinin son 48 saatte artmasına bağlıyor. Geçtiğimiz birkaç gün içinde, Chicago’daki Bakkt, OXEx ve CME Group da dahil olmak üzere birçok büyük borsa, platformlarında ek Bitcoin opsiyon ticareti hacminin önceki güne göre 86 milyon dolar arttığını bildirdi. Söz konusu sayı, Skew tarafından sağlanan verilere göre mart ortasından bu yana görülen en yüksek ticaret rakamı.

Ayrıca opsiyon ticaretinin çoğunluğu ABD dışındaki ülkelerden gerçekleştiriliyor. Örneğin merkezi Hollanda’da bulunan kripto para borsası Deribit opsiyon ticareti hacminde %85’i yakalayarak rekor kırdı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki CME Grubu ise toplamın sadece yüzde birine katkıda bulundu (835 bin dolardan az).

Halving etkisi mi?

Opsiyon ticaretindeki sıçrama birçok etmene bağlı olsa da bir numaralı sebep 12 Mayıs’ta gerçekleşmesi planlanan halving olayı olarak gösteriliyor. Büyüyen koronavirüs pandemisi sebebiyle büyük bir kayba uğrayan Bitcoin madenciliği endüstrisinin halving sonrasında ödüller 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşürüleceği için daha da fazla kayba uğrayacağı ifade ediliyor.

Stack’in araştırma müdürü Lennard Neo, son röportajında konuyla ilgili şunları söyledi:

Önümüzdeki ay gerçekleşmesi beklenen halving, orta ve uzun vadeli fiyat hareketleri için bir katalizör görevi görecek.

Ayrıca daha yüksek opsiyon ticareti oranları, belki de yatırımcıların dijital para birimlerine ve diğer spekülatif varlıklara daha fazla güven kazanmaya başladığı fikrine atfedilebilir. Daha önce BTC ve altcoinler, kriz zamanlarında kendilerini kanıtlamış olan altın ve değerli metallerle birlikte kitlesel satışlara maruz kalıyordu.

livebitcoinnews

Sektörün en ünlü analistlerinden birinden akılalmaz Bitcoin tahmini!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin