Kripto piyasasında düşüş devam ediyor! Bitcoin fiyatında son durum
Kripto piyasasında düşüş devam ediyor! Bitcoin fiyatında son durum

Kripto piyasasında düşüş devam ediyor! Bitcoin fiyatında son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Genel kripto pazarında ve Bitcoin’de satışların yoğunlaşmasıyla birikte BTC fiyatı Aralık 2020 fiyatına ilk kez bu kadar yaklaştı. Bitcoin’in düşüşü hâlâ istikrarlı bir şekilde düşerken mevcut durumda 2017 yılının en yüksek seviyeleri olan 17.000 dolar ile 20.000 dolar aralığında işlem görüyor. Bununla birlikte, düşüş herhangi bir azalma belirtisi göstermiyor ve analistler şu anda dip demek için emin olamıyor.

Benzer şekilde Ethereum da aynı şeyi yaptı ve 1.000 doların altına düştü. Bu rakamlar, piyasa değerine göre ilk iki kripto para için çok önemli destek seviyeleri olarak korkulan seviyeler olarak görülüyor.

Bitcoin için dip neresi?

Önümüzdeki birkaç gün BTC için oldukça önemli olabilir çünkü bu pozisyonda destek oluşturulamaması 15.000 dolar işaretine daha fazla pazar düşüşüne yol açabilir. Alternatif olarak, fiyat mevcut bölgeden toparlanırsa, 30.000 dolarlık kilit direnç ve 50 günlük hareketli ortalamanın önündeki ilk engel 24.000 dolar olabilir.

Mevcut ayı piyasası 2018 yılından farklı çünkü daha geniş ekonomi daha kırılgan enflasyon yükseliyor. Geçen hafta boyunca, Bitcoin’in fiyatı yüzde 30’dan fazla düştü ve pazarda telaş hakimiyetini koruyor.  Döviz girişlerinin gösterdiği gibi, son iki yılda satın alınan ve elde tutulan önemli miktarda kripto para borsaya konuyor.

Cuma günü Nexo’nun kurucusu Antoni Trenchev yaptığı açıklamada Bloomberg’de mevcut çöküşün “bana 1907 banka paniğini hatırlattığını” söyledi. Cumartesi günü, Kraken’in büyüme pazarlaması direktörü ve BTC etkileyicisi Dan Held, yatırımcıları keskin bir dille uyardı.

Bitcoin’in düşüşü birkaç ay içerisinde gerçekleşti ve son haftalarda iki büyük kripto para projesi olan Terra-Luna ve Celsius’un çöküşüyle ​​hızlandı. Bu da piyasanın dayanıklılığı hakkında endişeleri daha da artırdı.

Artan enflasyon ve Federal Rezerv tarafından yapılan faiz kararıyla birlikte kripto piyasası baskı altında kaldı. Piyasa gözlemcileri, hisse senetlerini daha düşük seviyede takip ederken, üst düzey kripto paraları da yakından takip ediyor. Kripto şirketlerinin işten çıkartma kararı alması ve endüstrinin en tanınmış markalarından bazılarının ödeme gücü sorunlarıyla karşı karşıya kalması da telaş yapılmasına neden oluyor.

Bu arada, Glassnode analitik web sitesindeki son veriler, Bitcoin madencilerinin elde ettiği gelirin düşmeye devam ettiğini gösteriyor. Artan madencilik giderleri ve kötüleşen makroekonomik ortamla birlikte madenciler artık daha az motive olurken kârlılıkları azalıyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin