Bitcoin fiyatında kırılma bekleniyor! Sıradaki yön yükseliş mi?
Bitcoin fiyatında kırılma bekleniyor! Sıradaki yön yükseliş mi?

Bitcoin fiyatında kırılma bekleniyor! Sıradaki yön yükseliş mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, 22.500 dolarlık seviyeyi korumaya çalışıyor, ancak göstergeler yükseliş ivmesinin zayıfladığına işaret ediyor. Ayrıca, birden fazla yüksek fiyatlı günlük ret mumları, küçük bir geri çekilme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Anahtar noktaları:

  • Bitcoin fiyatındaki potansiyel bir geri çekilme, yatırımcıların yükseliş momentumunu geri kazanmasına yardımcı olabilir.
  • 50 ve 100 EMA arasındaki bir yükseliş geçişi, pazardaki ek alıcıları teşvik eder.
  • Bitcoin’de gün içi işlem hacmi 26,2 milyar dolar, bu da %2’lik bir kazanç anlamına geliyor.

Son iki ayda, Bitcoin fiyatı, yuvarlak bir alt modelin basit bir yapısını sergiledi. Bu, genellikle piyasa diplerinde görülen ve piyasada sürekli bir iyileşme belirtisi gösteren popüler yükseliş modellerinden biridir.

Günlük grafikte görülen U şeklindeki toparlanma, BTC fiyatını 2023’ün başından bu yana %36,7 daha yükseğe çıkardı. 20 Ocak’ta BTC fiyatı, 21.600 dolarlık boyun çizgisi direncinden ve 22.500 dolarlık yerel dirençten büyük bir kırılma sağladı.

Bu kopuş, yükseliş momentumunu hızlandırmalı ve devam eden toparlanmayı uzatmalıydı, ancak bunun yerine Bitcoin fiyatı 22.500 dolar desteğinin üzerine çıktı. Son beş gün içinde, Bitcoin fiyatı 23.000 dolar işaretinde birkaç yüksek fiyat reddi gösterdi.

Bu ret mumları, daha yüksek bir fiyat düzeltmesi olasılığını ima ediyor. Kısa bir konsolidasyon aşaması veya geri çekilme, 1 Ocak’tan bu yana aşırı alımı etkisiz hale getirmek için Bitcoin fiyatına fayda sağlayabilir.

Bu potansiyel geri çekilme, 21.600 dolar desteğini yeniden test etmek için BTC fiyatını %4,5 düşürebilir.

Bununla birlikte, yuvarlanan dip formasyonunun etkisi altında, düzeltme sonrası ralli %25 yükselerek 28.150 dolar direncini görebilir. Dolayısıyla, satın alma baskısı devam ederse, alıcılar bu modeli aşarak 30.000 doları kovalayabilir.

Aksine, olası düzeltme ve günlük mumun 21.600 doların altında kapanması yükseliş tezini zayıflatabilir.

Teknik gösterge

RSI: Aşırı satım bölgesinden düşen günlük RSI eğimi, fiyatların yükseliş eğilimini dengeleme sürecinde olduğunu gösteriyor.

EMA’lar: 20 ve 200 günlük EMA’lar, 21.600 dolar seviyesinin destek gücünü artırıyor.

Volatilite: Yüksek

Direnç seviyeleri: 25.000 dolar ve 28.000 dolar

Destek seviyeleri: 21.500 dolar ve 22.500 dolar

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin