featured

Bitcoin fiyatı zorlu haftanın ardından 6.600 doları aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin açısından oldukça zor bir haftayı geride bıraktık. Asıl amacın Bitcoin Cash’i pompalamak olduğunu düşünürsek bu zorluk hiçte şaşırtıcı değil. 5.500$ seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin fiyatı zorlu haftanın ardından 6.600 doları aştı.

Bitcoin güven tazeledi

Herşey Segwit2x geliştiricilerinin yeteri desteği alamadıkları gerekçesiyle güncellemenin askıya alındığını açıklamasıyla başladı. Yeteri sayıda olmasalarda segwit2x’in blok boyutundaki güncellemesini destekleyen bir kitle, ya da bunu bir fırsat olarak gören büyük varlıklara sahip avcı grubu Bitcoin için yeni bir sınavın başlamasına neden oldu.

Bitcoin’e tepki olarak ellerindeki BTC varlıklarını Bitcoin Cash’e dönüştürmeleri, Bitcoin fiyatında ani düşüşe, Bitcoin cash fiyatında ise ani yükselişe neden oldu. Aynı anlarda bu fırsatı kaçırmak istemeyen avcılarında bu eyleme destek vermiş olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. 120 milyar dolar hacimli Bitcoin’i yerinden oynatmak birkaç kişinin yapabileceği bir hareket değildir.

Bitcoin fiyatı ani satışlarla 5.500 dolar seviyelerine kadar gerilemesine rağmen, yalnızca 24 saatte toplamda %20’in üzerinde bir toparlama ile 6.600 dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Coinmarketcap 13 kasım BTC grafiği

Makalenin yazıldığı saatlerde Bitcoin fiyatı, 6.500$ seviyesinin üzerinde işlem görüyor. 24 saatlik işlem hacmi 6.6 milyar dolar, toplam piyasa değeri, 109 milyar dolar ve 202 milyar dolar olan toplam kripto paraların değerine oranı ise %53.9.

Bitcoin Cash ise gördüğü en yüksek olan 2.400 dolar seviyesinden yalnızca 24 saat içinde 1.000 dolar seviyesine kadar gerilemiş durumda.

Bu durumda Bitcoin Cash’e yönelen varlıkların yeniden Bitcoin’e geri dönmeye başladığını söyleyebiliriz.


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin