Malachi Salcido: ''Bitcoin fiyatı dibi Şubat ayında görebilir.''
Malachi Salcido: ''Bitcoin fiyatı dibi Şubat ayında görebilir.''

Bitcoin fiyatı yönünü bulmak için Şubat ayını bekliyor olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’deki son rotanın sonuçlarından biri iyi durumda. Ve önde gelen kripto para üzerinde büyük bir etkisi olması muhtemel. Bitcoin madencisine göre, Bitcoin fiyatı Şubat ayında dip seviyesini görebilir.

Madencilik işleminin çoğu kârsız hale geldi

Madencilik işleminin çoğunu kârsız hale getirdikten sonra dijital para birimi oluşturmak için hash hesaplamaları gerçekleştiren  madenciler arasında bir konsolidasyon var. Autonomous Research LLP’ye göre en az 100.000 bireysel madencilik şirketi kapatıldı. Fundstrat Global Advisors LLC, Eylül ayı başından bu yana yaklaşık 1,4 milyon sunucunun bağlantısının kesildiğini tahmin ediyor.

Kuzey Amerika’nın 22 megawatt gücüyle en büyük madencilerden biri olduğunu iddia eden Washington merkezli Salcido Enterprises şirketinin yöneticisi Malachi Salcido, konuya yönelik şunları söylüyor:

Piyasadan çıkarken, yeni bir aşamaya giriyoruz. 20 megawatt daha inşa ediliyor. Diğer tarafta nispeten az operasyon olacak.

Çoğu madenci, Bitcoin fiyatı 4.500 doların üzerinde işlem yaptığı zaman sadece kâr ediyordu. Geçtiğimiz yıl Bitcoin fiyatı neredeyse 20.000 dolara kadar işlem gördü.

Bitcoin ağındaki hash oranı yüzde 36 düştü

Salcido’nun faaliyetlerinin çoğunun bulunduğu Washington’daki Douglas County’de olduğu gibi, sadece birkaç tanesi oyunda kalmayı göze alabiliyor: Ölçekli madenciler, çok özel iş modelleri ve son derece düşük elektrik maliyetleri olan işletmeler. Salcido, amortisman ve vergiler gibi maliyetlerin son fiyat çöküşünden önce yüzde 40’tan yüzde 20’ye düştüğünü belirtiyor. Şirket, daha küçük rakipleri operasyonlarını bıraktıkları için şirketin kâr oranının tekrar %40’a sıçradığını da ekliyor.

Bitcoin ağındaki hash oranı ya da madencilik gücü bu Ağustos’taki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 36 düştü. Problem çözme zorluğu yaklaşık yüzde 10 düştü. Londra merkezli Autonomous şirketinde finansal strateji global direktörü olan Lex Sokolin, bu durumun kalan madencilik tesislerinin kazanmasını kolaylaştırdığını söylüyor.

Konsolidasyon, yatırımcıların ve  diğer kişilerin risklerini artırıyor

Büyük madenciler için iyi olsa da konsolidasyon, yatırımcıların ve ağın başarısında hak kazanan diğer kişilerin risklerini artırıyor. Madenciliği kontrol eden daha az şirket ile kripto araştırmacı Messari’nin kurucu ortağı Ryan Selkis’e göre, birçoğunun yüzde 51’lik bir saldırıyı yürütmek için bir araya gelme şansı daha yüksek. Böyle bir manevrada, madencilerin kontrol edilmesi işlemleri tersine çevirebilir ve yeni kişilerin onaylamalarını engelleyebilir ve potansiyel olarak diğer insanların paralarında milyarlar eksiltebilir.

Bitcoin Gold ve ZenCash gibi çok daha küçük paraları destekleyen bloklar, yatırımcılarına milyonlarca dolara mal olan yüzde 51’lik saldırılara zaten maruz kaldı. Daralma, fiyatların toparlanması, hatta ağın kullanımını ve büyümesini aksatsa bile yatırım miktarını azaltabilir.

Salcido iş modeline güveniyor

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir Fundstrat notunda şu ifadeler yer alıyor:

BTC fiyatının madencilik için bir kez daha Bitcoin’in tarihinin çoğunda olduğu gibi, kendi kendini finanse etmek için yeniden hızlandırılması gerektiğine dikkat ediyoruz.

Salcido iş modeline güveniyor. Şirketin diğer madencilere ev sahipliği yapmak yerine düşük elektrik maliyetli tesisleri var. Şirket, kilowatt saat başına yaklaşık 3 sent ya da madencilerin Çin’de ödediği yarısını ödüyor. Douglas County’ye hizmet veren gücün neredeyse tamamı, Columbia Nehri’nde kurulmuş bir barajdan üretiliyor.

Malachi Salcido: ”Bitcoin fiyatı dibi Şubat ayında görebilir.”

Endüstriden en büyük madencilerden biri olan Çin merkezli Bitmain Technology Ltd., Washington’daki Doğu Wenatchee’de 12 megavat kripto madenciliği ile 30.000 ünitelik bir tesis açtı. Doğu Wenatchee merkezli bir başka rakip Giga Watt iflas başvurusunda bulundu. Giga Watt esasen küçük madencilere ev sahipliği yaptı ve sonuç olarak, bugünkü piyasa sıkışıklığında yeterince büyük olmayan madencilik kârlarından sadece bir pay aldı. Bitcoin’in 10 yıllık tarihinde üç başka Bitcoin çöküşü geçirdiğini söyleyen Salcido, hızlı bir geri dönüş beklemiyor. Salcido konuya yönelik şunları söylüyor:

Daha iyi hale gelmeden önce biraz daha kötüye gideceğimiz bir yer bekliyorum. Tüm piyasa dipleri gibi, akıllı para da dönüşü izliyor, bu genellikle hızlı bir şekilde gerçekleşmiyor. Sonuç olarak dibin Şubat ayında yaşanması beni şaşırtmaz.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin