13 Mart’taki kripto para çöküşüyle ilgili akılalmaz bir istatistik ortaya çıktı
13 Mart’taki kripto para çöküşüyle ilgili akılalmaz bir istatistik ortaya çıktı

Bitcoin fiyatı yeni bir dibe mi yaklaşıyor? Bu korkunç çöküşlerin arkasında ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı korkunç bir yıl geçiriyor. Kripto para birimi Ocak ayından bu yana %70’in üzerine düştü ve Aralık 2017’de 20.000 dolara yaklaştığından bu yana yaklaşık %80 düştü. Bitcoin’in geçen ayki düşüşü %40’ın üzerine çıktı.

Bitcoin fiyatı nereye gidiyor? Bu korkunç çöküşün arkasında ne var?

Bu korkunç çöküşün arkasında ne var? Analistler, Bitcoin’in zayıf performansının 2017 yılında kaydedilen rekor ralliyle sürüldüğüne inanıyor. Çoğu yorumcunun spekülatif bir balon olduğunu söylemesiyle, Bitcoin fiyatı 2017’de dolara karşı %1000’in üzerinde artış gösterdi. Deneyimsiz yatırımcılar, bir varlık veya teknoloji olarak Bitcoin’deki herhangi bir temel inançtan ziyade, büyük getiri elde etmek umuduyla ralliye katıldılar. Oxford Capital’in yatırım müdürü Will Orde, konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

Bu popülist dalganın hepsi sektörün içine itildi ve sonra tekrar çıktı. Aslında, geçen yılın ilk yarısında Bitcoin’e yatırım yapan insanlar aileleriyle Şükran Günü yemeklerinde Bitcoin’i konuşuyordu. “Ah, Bitcoin üzerinde çok para kazandım.” Bu tür yatırımcılar varlık sınıfını gerçekten anlamayan ve içeri girip satın alan insanlar. Fiyat biraz düştüğü anda insanlar paniğe kapıldılar, çünkü varlık sınıfını anlamadılar ve yakalanmak ve tüm paralarını kaybetmek istemediler.

Analist Naeem Aslam: "Ayılar çok vahşi duruyor."

“Kötü haberler bile gündeme geldiğinde piyasalar yükselmeye devam etti.”

Son haberler Bitcoin’in fiyatını arttırmaya yardımcı olmadı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu ayın başlarında kripto projelerine karşı icra eylemi gerçekleştirdi. ABD’nin olası Bitcoin fiyatlandırmalarına ilişkin bir soruşturma başlattığına dair raporlar var ve ayrıca bu hafta yüz binlerce kripto madencisinin sektörden çekileceği yönünde iddiaları var. Bunlar fiyat düşüşünü hızlandırabilecek gelişmeler. Ticaret platformu eToro’nun üst düzey bir analist Mati Greenspan, konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

Her şey duygu ve momentum hakkında. Tıpkı boğa koşusunda olduğu gibi, kötü haberler bile gündeme geldi ama piyasalar yükselmeye devam etti. Fiyatlar düşerken muhtemelen iyi haber gelecek. Eğer uzun vadede düşünürseniz, Bitcoin son 3 yılda herhangi bir varlıkta görülemeyecek ve herhangi bir açıdan inanılmaz kazançlar sağladı. Bu yüzde 1000’den fazla. Bu Bitcoindöngüleri, inanılmaz bir patlama gördüğümüzde tekrar tekrar yaşandı.

Belirgin endüstri figürlerinden 2020 için Bitcoin fiyat tahminleri

“Bitcoin’in henüz bir taban oluşturduğuna dair işaretler yok”

Capital.com’dan Jones ise  konuya yönelik şu açıklamaları yapıyor:

Bitcoin fiyatının henüz bir taban oluşturduğuna dair işaretler yok. Bu nedenle önümüzdeki birkaç gün içinde kripto para birimlerinde daha fazla dalgalanma olursa şaşırmayın.

Finance Yahoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin