Bitcoin fiyat analizi: BTC rallisi mi ayı tuzağı mı olacak?

Bitcoin fiyatı, uzmanların beklediği ralliyi gerçekleştirebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Büyük bir strese sahne olan Eylül ayı geride kaldı. Yatırımcılar “Ekim ayı bizimdir” demeyi çok isterdi. Ancak hem aylık hem haftalık kapanış pek istenilen seviyede olmadı. Bitcoin fiyatı, dirençleri bir türlü zorlayamadı ve desteklere yakın hareketlerini sürdürdü.

Dünyanın en büyük kripto para birimi, büyük satış baskısı altında işlem görüyor. Bununla birlikte, dijital varlık piyasası ile geleneksel piyasalar arasındaki artan korelasyon nedeniyle BTC fiyatındaki son düşüşün üzerinde duruluyor. Peki Bitcoin fiyatı için son düşüş mümkün mü? İşte uzmanların görüşü…

Bitcoin fiyatı, rakiplerine gözdağı verdi

Bitcoin fiyatı, yatırımcılar ve trader’lar arasındaki kavgaya sahne oluyor. Bu karışık duygular nedeniyle son 30 gün içinde yaklaşık %4 düştü. Son düşüşe rağmen BTC, önemli geleneksel piyasa varlıklarından daha iyi performans göstermeyi başardı.

Bitcoin fiyatının Eylül ayında USD’ye kıyasla %0,8 arttığını bildirdi. BTC fiyatının da Altın ve ABD endekslerinden daha iyi performans gösterdiğini ekledi. Ancak dolar gücü endeksi (DXY), aynı dönemde Bitcoin’den daha iyi performans gösteren tek endeks oldu.

Bie diğer rapora göre, geleneksel finans (TradFi) Hacim Derinliği sığ işaretler kaydetti. Bu önemli sinyal, kripto piyasasının kısa vadeli bir soluklanma görebileceğini gösteriyor. Veriler, Bitcoin fiyat hareketleri ile ABD Hisse Senedi Piyasası arasındaki doğrudan ilişkiyi gösteriyor.

Uzmanlar korelasyona dikkat çekiyor

Bitcoin fiyatı ile ABD borsa hacmi arasındaki korelasyon, düşüş türbülansını tetiklemeye yakın. Bununla birlikte mevcut teknik, hacim Derinlik osilatörünün 25 Eylül 2022 civarında yeni bir düşük seviyeye ulaştığına dair ipuçları gösterdi.

Kaydedilen veriler, Şubat ve Mart 2020’nin düşük değerleriyle eşleşiyor. Uzmanlar, bunun Bitcoin için bir rahatlama rallisine işaret eden düz bir gösterge olduğunu öne sürüyor. Analistler, Bitcoin fiyatının 21.500 $-24.500 $ alanına sıçrayacağını düşünüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin