Bitcoin değer kaybı son 3 ayın en düşük seviyesine ulaştı
Bitcoin değer kaybı son 3 ayın en düşük seviyesine ulaştı

Bitcoin fiyatı son 3 ayın en düşük seviyesine ulaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, bu hafta 41.000 doların altına düştü. Coin Metrics tarafından hazırlanan raporlara göre düşüşün 29 Eylül 2021’den bu yana en düşük seviyesi olduğu görülüyor.

ABD Merkez Bankası, FED’in bu hafta yaptığı şahin yorumlar, hisse ve kripto para piyasalarını olumsuz etkiledi. Bunun yanında dünyanın en büyük 2. bitcoin madencilik merkezi Kazakistan’da internet erişimi kesintiye uğratıldı. Bu durum, madencilik kesintilerine neden olurken piyasalarda panik havasının oluşmasına neden olarak fiyat düşüşüne katkıda bulundu.

Bitcoin fiyatı son 3 ayın en düşük seviyelerinde

Cuma günü, Bitcoin üç ayın en düşük seviyesine düştü. Piyasa, neredeyse bu düşüşün ABD para politikası ve dünyanın en büyük ikinci bitcoin madenciliği merkezi olan Kazakistan’da internetin kapatılmasıyla gerçekleştiği konusunda hemfikir.

Cuma günü ET 10:50’den sonra, bitcoin fiyatı 41.000 doların altına düştü ve 40.749,00 doları gördü. Böylece 29 Eylül 2021’den bu yana en düşük seviyesine ulaştı.

Tartışmalı açıklamalar nedeniyle küresel borsalarda satışlar tetiklendi. Bu da kripto para birimlerine dönüştü. Bu döngü, kripto piyasalarını geleneksel finansal piyasalarla yakın ilişki içinde olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda çok beklenen kurumsal yatırımcı, şimdi kripto piyasalarının hakimi olmuş durumda.

Diğer dijital varlıklar Cuma günü düşüşe devam etti. Ethereum %6,8 yükseldi ve Solana %7,7 düştü. Cambridge Alternatif Finans Merkezi tarafından sunulan verilere göre, “Orta Asya ülkesi, bitcoin ağının yönetim gücünün %18’ini oluşturuyor.” Raporlara göre, “Kazakistan’daki internet kesintisi ağın %15’ini çevrimdışı kalmasına neden oldu.”

Bitcoin şu an ne kadar?

 

 

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin