Bitcoin fiyatı

Bitcoin fiyatı saatler içerisinde 6 haftanın en düşük seviyesine nasıl geriledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Boğalar yeni bir hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalırken Bitcoin fiyatı düştü. Bitcoin (BTC) 650 milyon dolara yakın tasfiyeden sonraki saatler içerisinde neredeyse 5 bin dolar kaybederek 6 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Verilere göre, BTC/USD, yoğun oynaklığın ortasında 54 bin dolara yöneliyor.

26 kasım bitcoin fiyatı

Bitcoin sahipleri, BTC perşembe günü geç saatlerde 60 bin dolara geldikten sonra büyük satış baskısı gördü. Direnci yenmek için yapılan son girişim yine de geri çekilmeyle sonuçlandı.

Saatler sonra, Bitcoin Ekim ortasından bu yana en düşük seviyesine geri döndü ve yukarı yönlü mevcut kırılmanın henüz bitmediğini varsayanları kesin olarak haklı çıkardı.

Analist Willy Woo, forma dönüşün yaklaştığını ima eden bir gösterge hakkında, “Tam olarak orada değil ama umarım yakında” dedi.

630 milyon dolara yakın tasfiye sonrası Bitcoin fiyatı düştü

Bununla birlikte, 24 saatlik çapraz kripto tasfiyeleri 630 milyon doları geçtiğinden, Cuma günü, düzeltici hamlelerin sona ermesi konusunda çok hevesli bir şekilde bahis yapan herkes acıyı hissetti.

Yine de herkes olaylara şaşırmadı, hatta bazıları güzel buldu. Cointelegraph yazarı Michaël van de Poppe, mevcut fiyat hareketini “güzel” olarak nitelendirdi. Bitcoin, iki gün önce cüzdan sayısında tüm zamanların zirvesine ulaşmıştı.

Bitcoin tasfiye grafiği

ABD doları ralliyi tersine çevirdi

Altcoinler, Bitcoin fiyatının düşüşüne iyi yanıt vermedi ve birçok büyük kripto para, ABD doları karşısındaki kayıplar açısından BTC’den daha iyi performans gösterdi.

Ether (ETH), Bitcoin fiyatının %4,8’ine kıyasla %5,8 düştü, diğerleri ise gün içinde spot fiyattan %10’a yakın bir değer silindi.

Van de Poppe, piyasaların tekrarlayan oynaklığın kısa vadede önemli bir özellik olmaya devam ettiğini gösterdiğinden, yatırımcılara altcoinlerde “pompayı kovalamamalarını” tavsiye etti.

Arka planda, ABD doları nihayet düşmeye başladı ve ABD doları para birimi endeksinin (DXY) Haziran 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı galibiyet serisini sonlandırdı.

Geleneksel olarak ters orantılı olsa da, DXY destek için 96’yı hedeflediğinden, Bitcoin daha çok bir taklitçi gibi görünüyordu.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin