Bitcoin fiyatının 3 bin dolar düşmesinin olası 3 nedeni
Bitcoin fiyatının 3 bin dolar düşmesinin olası 3 nedeni

Bitcoin fiyatı Noel Günü’nde neden rekor kırdı? Bu kez sebep farklı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı Noel Günü’nde tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmanırken, topluluk olası nedenler üzerine tartışmaya başladı. Blockstream’in kurucu ortağı ve CEO’su Adam Back, perakende yatırımcılarının sektöre nihayet geldiğine ve bu kez kurumlar yerine BTC’yi daha yükseğe çıkardığına inanıyor.

Bitcoin fiyatı bu kez perakende yatırımcıların omuzlarında ATH yapmış olabilir

Bitcoin 2020’nin 4. çeyreğinde değerinde patladı ve bu da ilk kez 20.000 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyelerini görmesiyle sonuçlandı. Bu etkileyici performansın arkasındaki ana anlatı, büyük şirketlerin ve kurumsal yatırımcıların birincil kripto para birimini görünmeyen yükseklere çıkardığıydı.

Sonuçta MicroStrategy gibi şirketler ve One River Asset Management, Guggenheim Partners ve MassMutual gibi kurumlar, birkaç ay içinde BTC olarak milyarlarca USD tahsis etti.

Aynı zamanda çok sayıda rapor, perakende yatırımcıların geride kaldığını iddia etti ve sorular, Bitcoin sahnesine vardıklarında BTC’nin fiyatına ne olabileceği sorusu kaldı.

25.000 dolar bireysel yatırımcı ağırlıklı borsalarda aşıldı

Blockstream’den Adam Back’e göre, perakende yatırımcılar son rallinin arkasında olabilir. BTC, Noel’de 24.700 – 24.800 ve nihayetinde 25.000 dolarda, art arda üç ATH’ye yükseldi.

Back, özellikle Noel Günü’nde bu çalışmanın arkasında kurumların olma ihtimalinin çok az veya hiç olmadığını savundu. Bunun yerine, “Bireysel yatırımcılar yaptı. Sadece klavyenin yanındaki insanlar…” dedi.

Ayrıca BTC’nin, trafiğin çoğunu perakende yatırımcılardan alan kripto para borsalarında 25.000 dolara ‘a ulaştığını, ancak Bitfinex gibi ticaret merkezlerinin bu seviyeye ulaşamadığını belirtti.

Google Trends verileri genellikle perakende yatırımcıların davranışlarının iyi bir göstergesi olarak görülüyor, özellikle de birincil kripto para birimine yönelik yatırım yaklaşımları söz konusu olduğunda. Birkaç ay önce BTC’nin fiyatı 10.000 dolar ile dabbling yaparken, “Bitcoin” ve “Bitcoin satın al” arama terimleri geride kalıyordu, ancak varlık değer kazanmaya başladıkça arttı.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin