Bitcoin fiyatı “CME boşluğunu” kapatmak için bu seviyeye düşebilir!
Bitcoin fiyatı için dik düşüşün yaklaştığını gösteren 3 kritik faktör

Bitcoin fiyatı neden düştü? Madenciler borsalara 3.000 BTC taşıdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Salı günü Bitcoin madencileri, 28 milyon dolara tekabül eden yaklaşık 3.000 Bitcoin’i doğrudan borsa cüzdanlarına aktardı. Bu işlemlerin sonrasında ise Bitcoin fiyatı son haftaların en sert düşüşlerinden birine tanık oldu.

En büyük Bitcoin transferi Bitfinex’e gerçekleşti

Glassnode’dan elde edilen verilere göre 2.650 BTC hacminin büyük kısmı Bitfinex borsasına gönderildi. Fonları kripto borsalarına toplu olarak taşıyan madenciler genellikle satma niyetini gösterir ve piyasada korkuya sebep olur.

Çarşamba günkü keskin fiyat düşüşüyle çakışan büyük transferler, 24 saatte BTC fiyatından %4’lük bir kısmın erimesine sebep oldu. Bitcoin fiyatı bu süre zarfında 9.700 dolardan 9.300 dolara geriledi. Daha önceki büyük ölçekli madenci transferlerine bakıldığında, yüksek oranda bir ayı döngüsü açıldığını görüyoruz. En son işlemlerin benzer bir etkiye sahip olup olmayacağı ise henüz belli değil.

OTC verileri bu transferlere dahil değil: Satışlar derinlik kazanabilir

Glassnode verileri, Çin madencilik havuzlarında yaygın olan tezgah üstü anlaşmaları hariç tutuyor. Ancak başka yerlerden gelen rakamlar, Bitcoin madencilerinin çok daha büyük miktarlarda BTC satmaya başlamış olabileceğini gösteriyor.

Blockchain izleme hizmeti CryptoQuant’a göre, yaklaşık 86 milyon dolar değerindeki 9.000 BTC’nin OTC ticareti yoluyla satıldığı düşünülüyor.

En son geçen yıl yaşanmıştı

Madencilerin bu denli büyük bir transfer dalgası başlattığı son tarih 26 Aralık 2019’du. O dönem yaklaşık 14.800 BTC taşınmıştı.

Kripto analisti Cole Garner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bir gecede madenci çıkışlarında büyük bir artış oldu. Yakında çok fazla satış bekliyorum. Bu muhtemelen bir OTC anlaşmasıdır çünkü akışlar bir borsaya gitmiyor gibi görünüyor.

Bu haberin yazıldığı sırada Bitcoin son 24 saatte yüzde 3,67 kayıpla 9.218 dolardan işlem görüyor. Bu arada altın rekora koştuğu için BTC’nin de onu takip edebileceğine dair bazı görüşler söz konusu. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin