Bu altcoinde sert kırılma bekleniyor! Yüzde 15'lik hareket gelebilir
Bu altcoinde sert kırılma bekleniyor! Yüzde 15'lik hareket gelebilir

Bitcoin fiyatı neden bu kadar düştü? İşte detaylı analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tüm kripto para birimleri çok zor bir dönemden geçiyor. Bu eğilim yakında değişmeyecek, belki de daha da endişe verici bir hal alacak. Uzun vadeli düşüş eğilimli piyasa trendi için sağlam bir açıklama bulmak, bu kadar kolay değil. Burada pek çok faktör var gibi görünüyor, ancak mevcut durumun da iyileşmeyeceği anlamına gelmiyor. Peki Bitcoin fiyatı neden çok kan kaybediyor?

2018 Bitcoin depresyonu

Bitcoin fiyatının 2018’de düşmesinin ilk önemli nedeni, paranın önceki aylarda aşırı alım yapması. 2017 yılının sonlarında ve 2018’in başlarında büyük bir fiyat artışı eğilimi görülmeye başlandı. Daha sonra normal bir fiyat seviyesine geri dönülmeden hiçbir finansal piyasa 10.000 doların üzerine çıkamaz. Bitcoin fiyatı için, bu eğilim daha normal bir BTC fiyatına ulaşmak için çok uzun bir zaman aldı, ama şu anda bu seviyeye ulaşılmış gibi görünüyor.

Birkaç ay boyunca 19.000 dolardan 4.000 doların altına inen bir fiyat eğilimini izlemek asla eğlenceli değil. 2018’de Bitcoin’e tam olarak ne oldu? Birçok kişi, yanlış bir destek seviyesi olan 7.500 doları bir destek seviyesi olarak belirledi. 5.000 dolar seviyesi de korunmadı ve şu anda 4.000 dolar sabit destek seviyesi değil. Öngörülemeyen bir gelecekte bu değere ulaşılamamasına rağmen, 3.000 dolara kadar bir düşüş hala çok olası.

Bitcoin ve kripto paraların düşüş nedeni

Ayrıca, geçtiğimiz yıl boyunca fiyat düşüşü göz önüne alındığında, piyasalar daha da aşağıya itilmede önemli bir rol oynadı. Pek çok yatırımcı, kayıpları azaltmaya ve işlerin daha da arısız hale gelmesinden önce piyasayı terk etmeye karar verdi. Kapitülasyon genellikle işlem hacmi yükseldiğinde ya da uzun bir ayı piyasası olduğunda gerçekleşir. Bitcoin ve kripto paralar için ikincisi büyük olasılıkla sebep gibi görünüyor.

Bir de bu sorunun Bitcoin endüstrisine özgü olmadığını akılda tutmak gerekiyor. Hisse senetleri, 2018 boyunca sert bir dönem geçirdi ve bu da yatırımcıların hızlı bir şekilde art arda düşüşe geçtiğini teyit etti. Geçmişte, düşüş eğilimi gösteren bir piyasa trendi, insanları kripto paraya doğru itecek gibi görünüyordu. Bu yıl durum böyle değildi, ancak bu da tam olarak kötü bir şey değil.

kurumsal yatirimci

Bitcoin Cash hard forku, Bitcoin fiyatı için ne anlama geliyor?

Yukarı tarafta, Bitcoin’in uzatılmış bir ayı piyasasını ilk kez görmediği görülüyor. Aynı senaryo, Mt. Gox Borsası iflas ettiği zamanda gerçekleşti. Piyasanın bu gelişmeyi takiben istikrar kazanması çok daha fazla zaman aldı. Mevcut Bitcoin fiyat momentumunu nasıl etkileyeceği tahmin etmek zor. Her şeyden önce, teoride neyin dönmesi gerekiyor, ama şimdilik basınç hala yerinde kalacak.

Ayrıca, son Bitcoin Cash ağ protokolü yükseltmesini bu duruma katkıda bulunan bir faktör olarak görenler de var. Biri, Bitcoin Cash’in geliştirilmesinden önce iyi bir düşüş eğiliminin olduğunu kabul etmeli. Bitcoin’den mayhopower’ı alan madencilik havuzları, Bitcoin Cash’e kadar tartışmalı bir önlem. Ek olarak, bazı madencilik çabalarının, Bitcoin’in satışıyla finanse edilmesi de mümkün, ancak bu oran %15’lik bir düşüşe neden olmayacak.

Bu düşüş eğilimini açıklamak için “tek bir neden” söz konusu değil

Piyasa manipülasyonu ile ilgili endişeler de çoğunlukla göz ardı edilebilir. Bazı trader‘lar piyasayı belirli bir yönde sallamaya çalışabilirlerse de bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağı şüpheli. Kripto firmalarına karşı dünya çapında devam eden baskılar, fiyatı daha da aşağıya çekmek yerine, fiyatı olumlu yönde etkilemeli. Dolayısıyla, bu düşüş eğilimini açıklamak için “tek bir neden” söz konusu değil, ancak birleştirilen tüm faktörler etkili bir fiyat düşüşüne yol açabilir. Şimdilik, senaryo en azından bir sonraki duyuruya kadar devam edecek gibi görünüyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin